İzmir Valiliği’nin İzmir 2. İdare Mahkemesi tarafından alınan yürütmeyi durdurma kararının ardından aldığı kura seçimin tekrarlanması kararı sonrası gözler bugün Menemen'deydi.

CHP İlçe Örgütü binasında ise hareketli anlar yaşandı. İlçe binasında yapılan toplantıda alınan karar ile meclis toplantısı boykot edildi ve CHP'li ve İYİ Partili üyeler toplantıya gitmedi.

Mecliste çoğunluğun sağlanamaması sebebiyle toplantı iptal olurken ve 3 gün sonra meclis yeniden toplanacağı belirtildi.

Meclis salonunda gerilim!

Meclis toplantısına gelen Cumhur İttifakı Grubu adına konuşan AK Partili Meclis üyesi Yusuf Demircioğlu, Millet İttifakı grubunun aldığı boykot kararını eleştirdi. Demircioğlu, “CHP ve İYİ Parti üyeleri süreç uzatımı kararı aldı. Bunun Menemen’e faydası yok. Menemenin kaybedecek bir dakikası, bir kuruşu yok. Bir süreç vardı uzadı ve yine uzayacak. Millet İttifakı Grubu’nun art niyetli olduğunu düşünüyoruz. Bizler Cumhur İttifakı olarak Menemen’e hizmet için sabırsızlanırken böylesi bir ortam Menemen’e yakışmıyor. Bunlar Serdar Aksoy döneminde yapılan yöntemlerdir. CHP’nin hazırladığı bir senaryoyu görüyoruz. Bu senaryoda oyuncu olmayacağız. Menemeni bu noktaya sizler getirdiniz” dedi.

Diğer yandan CHP'nin İzmir Valiliği'ne kararla ilgili itiraz edeceği açıklandı. Diğer yandan belediye önünde sıkı güvenlik önlemleri alındığı görüldü.