Haber / Didar Demirci
Menderes’in Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasının ardından belediyede başkanvekilliği seçimi bugün yapılıyor. 

Menderes Belediye Meclisi, bugün saat 14.00’de başlayan seçimde Kayalar’ın yerine vekalet edecek olan başkanvekilini belirleyecek. CHP’nin 15, AKP’nin 8, MHP’nin ise 1 meclis üyesinin bulunduğu mecliste başkanvekilliği seçimi için CHP’nin adayı belli oldu.

Seçime saatler kala kala CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekilleri, görevden uzaklaştırılan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ile CHP’li meclis üyeleri adayın belirlenmesi gündemiyle kritik bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından CHP’nin başkanvekili adayı Erkan Özkan olarak açıklandı. Özkan’ın karşısına ise Cumhur İttifakı, AKP'li Meclis Üyesi Cemil Az'ı aday olarak gösterdi. Öte yadan CHP İl Başkanlığıyla ters düşen, ilçe başkanı Ahmet İşler'in seçim sonrası partisinden istifa etmesine kesin gözüyle bakılıyor. 



CHP'YE SON DAKİKA ŞOKU!
CHP'li Meclis üyesi ve Belediye Başkan yardımcısı Mustafa Akın aday gösterilmeyince partisinden istifa ederek bağımsız aday oldu. Cumhur İttifakı ise bu hamleye ilk turda aday çıkarmayarak karşılık verdi. Cumhur İttifakı Mustafa Akın'ı destekleme kararı aldı ve seçime gidildi. 

İLK TUR ÇEKİŞMELİ GEÇTİ
Menderes Belediyesi Başkanvekilliği seçimi için yapılan kapalı oylamanın ilk turunda AKP'li meclis üyeleri bağımsız aday olduğunu söylenen Mustafa Akın'ın adını oy pusulasına yazdı. İlk tur yapılan oy sayım işleminin ardından Erkan Özkan 13 oy alırken, Mustafa Akın'ın adının çıktığı oy pusulası sayısı 8 oldu. Sayımda 21 oy geçerli, 3 oy da geçersiz sayıldı. Oy sayım işleminin ardından CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Mustafa Akın'ın aday olmadığını belirterek, "Oylar geçersizdir" itirazında bulundu. Yücel'in itirazı sonucu Mustafa Akın, meclis üyelerine açıklamada bulundu. Akın, "Arkadaşlar benim adımı yazdığınız için teşekkür ederim ama ben aday değilim" dedi.

AKP İKİNCİ TURDA DA AKIN DEDİ
Seçimin ilk turunda Mustafa Akın’ın aday olmadığını belirtmesine karşılık AKP’liler Akın’ın adını oy pusulasına yazmaya ikinci turda da devam etti. Öte yandan kulislerden edindiğimiz bilgiye göre Akın, partisinden istifa etti. İkinci tur sayım işleminin sonucunda Erkan Özkan 14 oy alırken, Mustafa Akın da 9 ay aldı. Bir oy ise geçersiz sayıldı. Seçim üçüncü tura kaldı. 



Başkanvekili Özkan oldu
Menderes’te seçimin üçüncü turunda başkanvekili belli oldu. CHP’nin adayı Erkan Özkan 15 oyla başkanvekili oldu. İlk ve ikinci turda Mustafa Akın’ın adını oy pusulalarına yazan Cumhur İttifakı, üçüncü turda AKP Meclis Üyesi Cemil Az’ı aday gösterdi. Üçüncü turda Cemil Az, 9 oy aldı.



TORUN: FETÖ TAKTİKLERİNİ BIRAKSINLAR
Kayalar’ın görevden alınması ve seçime ilişkin basına açıklamalarda bulunan Torun, “FETÖ taktiklerine başvuruyorlar ama artık FETÖ taktiklerini bıraksınlar. Bu milletin karnı artık onların taktiklerine boş, asla prim vermiyor. Onlar ayak oyunu peşinde ama biz de onların ayak oyununa gelecek kimse yok” mesajını verdi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de, “Menderes Belediye Başkan Vekili olarak Erkan Özkan arkadaşımız seçilmiştir. CHP’li meclis üyelerimizin fire vermeksizin verdikleri oyla seçilmiştir. Menderes’e hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Tüm meclis üyelerimiz CHP’li olmanın onuruna, şerefine, haysiyetine uygun bir şekilde görevlerini yapmışlardır” sözlerini kaydetti.



CHP BU KEZ FİRE VERMEDİ
Seçimin ardından CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Başkanvekili CHP’li Özkan basına açıklamalarda bulundu. Kaldığımız yerden devam edeceğiz diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de şunları söyledi: “CHP’li meclis üyelerimiz Menderes’in oylarına sahip çıkmıştır. Büyükşehir Belediyesi, Menderes Belediyesi’nin sonuna kadar yanındadır” dedi. Başkanvekili seçilen CHP’li Özkan ise, görevden alınan Kayalar’ın görevinin başına gelene kadar göreve devam edeceklerini belirtti.