Konuyla ilgili açıklama CHP’li eski milletvekili Barış Yarkadaş’tan geldi. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Yarkadaş, “Maltepe’deki sayım durdu. Çünkü; YSK’nın yazılı talimatına rağmen; memurlar, AKP ve MHP’li temsilciler tutanaklara imza atmıyor diye imza atmayacaklarını söylüyor. Oysa ki; YSK’ya göre hakimler ile CHP ve SP temsilcilerinin imzası yeterli. Maltepe Seçim Kurulu şu an toplantıda” dedi.

“İmza atmıyorlar”

Yarkadaş bir diğer mesajında da, “AKP-MHP, Maltepe’deki sandıkların tümünü saydırarak değişik bir sonuç almayı planlıyordu. Sonuçlar istedikleri gibi çıkmayınca bu kez de sayım bitmesin diye hakimlerin tutanaklarına imza atmıyorlar. Memurlar da kendilerini baskı altında hissediyor. İktidar halka meydan okuyor. AKP ve MHP, İlçe Seçim Kurulu’nun oluşturduğu son 10 sayım istasyonunun saydığı 300 sandığın yeniden sayılmasını istiyor. Bunun anlamı 800 sandığı geçen sayım işleminin yeniden 500’lere dönmesi… Oysa ki; engelleme olmasa sayım bu gece bitecek, yarın mazbata verilecekti” ifadelerini kullandı.

Yeniden sayım kararı

Maltepe'de 1089 sandığın 913’ü sayılmıştı. Geriye kalan 176 sandığın sayımınınsa gece saatlerde bitmesi bekleniyordu. İlçe Seçim Kurulu'nun kararı ile 300 + 176 sandık yeniden sayılacak.

Anadolu Ajansı'nın sabah saatlerinde geçtiği haberde ise oy sayımının devam ettiği Maltepe'de 1089 sandıktan 742 sandığın sayıldığı ve oy sayım işlemlerinin 2 kuruldan 12 kurula çıkartıldığı belirtilmişti.

Anadolu Ajansı'nın 31 Mart gecesi verdiği Maltepe ilçe sonuçları için https://www.gazetedokuzeylul.com/secim2019/ilce/istanbul/maltepe linkine bakabilirsiniz.