CHP Konak Kadın Kolları seçimlerinde mevcut Başkan Nurten Serhadbeyi'ne karşı yarışan ve seçimi kaybeden Sibel Sarpkaya, kongreye şaibe karıştığı iddiasıyla seçimlerin iptal edilmesi için itiraz edeceklerini açıkladı.

CHP Konak İlçe Kadın Kolları seçimi, 17 Aralık Pazar günü yapıldı. Tartışmalar arasında yapılan ve iki adayın yarıştığı kongrede, mevcut Başkan Nurten Serhadbeyi, koltuğunu Sibel Sarpkaya'ya kaptırmamak için mücadele etti. Oldukça çekişmeli geçen seçimin galibi, 274 oyla mevcut başkan Nurten Serhadbeyi oldu. Seçim bitti ancak tartışmalar bitmedi. 177 oy alan Sibel Sarpkaya, kongreye şaibe karıştığını ileri sürerek, seçimin iptal edilmesi için itiraz edeceklerini açıkladı. Divana verilen oy pusulalarının, ilçenin hiç mühürü olmadan, mühürlenmeden sandıklara konulduğunu savunan Sarpkaya; “Biz adalet, hak, hukuk diyoruz ama parti içerisinde adaletsiz davranıyoruz. İnsanlar, 'Siz adalet diyorsunuz da önce kendi çöplüğünüzde adaleti sağlayın' demez mi? AKP'yi bu konuda eleştiriyoruz ama kendimiz daha beterini yapıyoruz” dedi. İtirazlarını önce İl Kadın Kolları'na ileteceklerini vurgulayan Sibel Sarpkaya, kongrede ne tüzük ne de yönetmeliğin uygulanmadığını ileri sürdüi. Adaletsiz bir seçim yaşadıklarını ifade eden Sarpkaya; “Şuan seçilen arkadaşımıza da çiçeğimi verdim. 'Bana şaibeli bir seçim yaşattığınız için teşekkür ederim' dedim. Şaibeli bir seçim bu, mühürsüz pusula geçerli sayılamaz. Oylamada sayılamaz. Seçimin iptalini isteyeceğiz” dedi.



KABİNDE HERKES ÖZGÜRDÜ

Seçimin kazananı olan Nurten Serhadbeyi ise, eleştirilere katılmadı. Kongrenein, ilçe seçim kurulu gözeminde yapılmadığını söyleyen Serhadbeyi, kabinde de sandık başlarında da her iki taraftan görevlilerin olduğunu kaydetti. Serhadbeyi, şunları söyledi: “Demokratik koşullarda herkesin itiraz hakkı var. Zaten 3 sandık kuruldu ve her sandıkta bir üye bizden bir üye de onlardan vardı. Bizim seçimlerimiz, Yüsek Seçim Kurulu (YSK) gözetiminde yapılmıyor. Her işlemi biz kendimiz yapıyoruz. Bizi mühürsüz oy kullanmakla suçlayanların kendi listeleri de mühürsüzdü. Ama bu böyle olur zaten. Seçim esnasındaki tüm işlemleri parti kendisi yapar. Yüsek Seçim Kurulu bize sandık ta vermiyor, paravan da...” Kongreye katılımın çok fazla olduğunu ve izdiham yaşandığını belirten Nurten Serhadbeyi, 451 kişinin seçime katıldığını dile getirdi. Sibel Sarpkaya'nın seçimi kaybedeceğini anladığını ileri süren Nurten Serhadbeyi; “Zarfını alan paravanın arkasında özgürdü. Olay bu kadar basit. Bu parti içi bayrak yarışıdır. Bu yarışın kazananı, kaybedeni olmaz. Kim partimiz için hayırlı olacaksa o kazansın. Ben bu bayrağı daha iyi taşırım diyenlerin yarışıydı. Biz, bu yarışı bitirdik. Artık bundan sonra hepimiz taşın altına elimizi sokmalıyız” dedi.