İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eylül ayında göreve atanan MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarette ilginç diyaloglar yaşandı. Kocaoğlu, "Hayırlı uğurlu olsun. Başarılar diliyoruz. Allah muvaffak etsin. Hem MHP’ye hem kentimize yeni göreviniz hayırlı olsun. Önümüzde 5 ay sonra bir yerel seçim var" dedi. MHP’li Şahin bunun üzerine "146 gün kaldı" deyince, Kocaoğlu, "Benim şafak saymam gerekirken siz sayıyorsunuz" karşılığını verdi.

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’i makamında ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, partililer tarafından kapıda karşılandı. Başkan Kocaoğlu, "Hayırlı uğurlu olsun. Başarılar diliyoruz. Allah muvaffak etsin. Hem MHP’ye hem kentimize yeni göreviniz hayırlı olsun" dedi. 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere dair konuşan Kocaoğlu, "Önümüzde 5 ay sonra bir yerel seçim var" dedi. Bunun üzerine MHP’li Şahin, "146 gün kaldı" sözleriyle yanıt verince, Kocaoğlu, "Benim şafak saymam gerekirken siz sayıyorsunuz" dedi.


'TECRÜBELİ BİR SİYASETÇİSİNİZ'


Aziz Kocaoğlu, her seçim öncesi siyasi partilerin il başkanlarını ziyaret ettiğini hatırlattı. Belediyenin sahip olduğu tüm imkanları tüm siyasi partilerin seve seve kullanmasını istediklerini aktaran Kocaoğlu, "Her zaman olduğu gibi İzmir’de kardeşçe seçimler yaşansın. İyi niyetle, birbirimizi kırmadan 15 sene seçimler geçirdik. Kim kazandıysa tebrik ettik" diye konuştu. Veysel Şahin, "Ziyaretten dolayı memnun olduk. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Daha söyleyecekleri vardır diye bekliyoruz. Çok tecrübeli bir siyasetçisiniz. Şehre uzun zaman önderlik ve ağabeylik ettiniz" dedi.

'KENDİ İSTEĞİM İLE ADAY OLMADIM'


Aziz Kocaoğlu, 15 yıl yaptığı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yeniden talip olmadığını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: "Kendimize en yakın gelen partiye siyaseten katkıda bulunmak için yapılır. Görev alma anlamında şartlar öyle gerektirdi, nasip öyleymiş, 15 sene başkanlık yaptıktan sonra kendi isteğimle aday olmamaya karar verdim. Burada 15 yıllık sürenin hizmet için yeterli olduğunu, yeni arkadaşların gelmesi gerektiğini, siyasette hizmetin bir bayrak yarışı olduğunu düşünüyorum. Hangi arkadaş gelirse gelsin memleketi ileriye götürmek, vatandaşın ekmeğini büyütmek için çalışacak. 5 ay sonra görevimizi İzmirli hemşerilerimiz kimi takdir ederse ona devredeceğiz."

Ziyaret, basına kapalı olarak devam etti. DHA