İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bayındır, Beydağ ve Tire ilçelerini ziyaretinde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi eleştirerek "Patates ithalatına izin verip sonra patatesin merkezine gelerek siyaset yapmanın ne anlama geldiğini sizlerin takdirine bırakıyorum" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye çiçekçiliğinde önemli bir merkez haline gelen Bayındır'ı 15 gün içinde ikinci kez ziyaret etti. Kocaoğlu Arıkbaşı, Çınardibi, Ergenli, Yakacık, Yusufeli,  Zeytinova ve Pınarlı köylerini gezdi, daha sonra da Büyükşehir Belediyesi'nin Bayındır şantiyesine de uğrayarak işçilerle sohbet etti.

Kocaoğlu, Beydağ'ın Karaoba köyünde kendisinden 10-15 dakika önce ilçeye gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi 'patates ithalatı' ile ilgili kararı nedeniyle eleştirerek, şunları söyledi:

"Patates ithalatına izin verip, onaylayıp sonra patatesin merkezinde siyasi çalışma yapmanın ne demek olduğunu sizlerin takdirine bırakıyorum. Dünyada kendi kendini besleyen 7 ülkeden biri olan Türkiye Cumhuriyeti, bugün soğan patates ithal ediyor. Yiğit muhtaç oldu kuru soğana.. Siz yatta, mazota ÖTV indirimi yapıp, traktörde ÖTV alırsanız; gübre, tohum ve işçilik masrafları pahalıysa, siz patatesi ucuza mal edemezdiniz. Etmeniz de mümkün değildir. Önce üretimi artırmanız gerekir. Tarıma bakmazsan, tarımı kalkındırmaz ve çareyi ithalatta ararsan, tarımdan başlamak üzere her konuda iflas edersin. Seçimden seçime gelip nutuk attılar ama tarımı büyütmek için bir şey yapmad ılar. Artık deniz bitti." DHA