Gönül Elçileri projesi kapsamında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'in eşi Emine Erdoğan, Aile ve Ssoyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan ve 81 ilin vali eşleri İzmir'de bir araya geldi.

Haber / Umut KARAKOYUN

Gönül Elçileri Projesi kapsamında 81 ilin vali eşleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya İzmir'de biraraya geldi. İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın eşi Uzm. Dr. Didem Ayyıldız'ın öncülüğünde gerçekleştirilen Gönül Elçileri proje kapsamında, kimsesiz çocuklara sıcak ve sağlıklı ailelerin, yuvaların bulunması hedefleniyor. Kadınlara hitap eden Emine Erdoğan; “Bizler İzmir'e gönüller yapmaya geldik. Biz seferber olursak bu ülkede sahipsiz, kimsesiz çocuklar kalmaz. Çünkü elini tuttuğumuz her çocuk bu ülkenin istikbalini oluşturuyor" dedi. Emine Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın öncülüğünde sıfır atık projesi başlattıklarını da açıkladı. Bu kapsamda İzmir Konak'ta Şehit Ömer Halisdemir Kız İmam Hatip Lisesi'nde 100 okulla eş zamanlı olarak sıfır atık projesini başlatacaklarını belirten Erdoğan; “İzmir'de 100 okulla eş zamanlı olarak geri dönüşüm kutularını okullara yerleştirerek 50 bin öğrenciye atıkların geri dönüşümle kazandırılacağını öğreteceğiz” dedi.
DSC_0174

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da, Türkiye'de 4 bin 564 koruyucu ailenin 5 bin 542 çocuğa baktığını belirtti. Koruyucu ailelerin yalnızca bu yıl yanlarına yerleştirilen çocuk sayısının bin 2 olduğunu ifade eden Kaya, 'Koruyucu aile olun' çağrısında bulundu. Bakan Kaya; “0-3 yaş arası 547 çocuğumuz devlet kurumlarımızda. Biz istiyoruz ki tüm çocuklarımız sıcak bir yuvaya kavuşsun. 52 ilimizde 547 çocuğumuz sıcak bir yuva bekliyor" dedi. İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın eşi Uzm. Dr. Didem Ayyıldız İzmir'de 2016 yılında 343 koruyucu aile olduğunu bu yıl bu rakamın 372'ye ulaştığını belirterek şunları söyledi: “Koruyucu ailelerin yanına yerleştirilen engelli çocuk sayısında İzmir'in birinci sırada. 2016 yılında İzmir'de 343'e ulaştı. Bu yıl ise koruyucu aile sayısı 372'ye çıktı. İzmir koruyucu ailelere verilen engelli çocuk sayısında da 46 ile Türkiye birincisi oldu.”

http://ajans.dha.com.tr/images/videos/2017_11/2017_11_28/1770765/izmir_emine_erdogan_insan_insana_zimmetlidir.mp4