Geçtiğimiz günlerde koronavirüsle mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı'ndan son dakika bir sokağa çıkma yasağı gelmiş, bu ani kararla karşı karşıya kalan halk zaruri ihtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıkmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sokağa çıkma yasağından saatler önce panikten sokağa dökülen halka hakaret edenlere tepki gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde koronavirüsle mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı'ndan son dakika bir sokağa çıkma yasağı gelmiş, bu ani kararla karşı karşıya kalan halk zaruri ihtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıkmıştı. Bu kararın son saatlerde açıklanması büyük tepki uyandırırken, bazı medya organlarında da vatandaşa yüklenildi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sokağa çıkma yasağından saatler önce panikten sokağa dökülen halka hakaret edenlere tepki göstererek bir video paylaştı.

SARAYIN BESLEMELERİ, BENİ İYİ DİNLEYİN

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu paylaştığı videoda, "Şimdi bir de karşımızda sarayın beslemeleri var. Gazetelerinde köşe başlarını tutmuşlar. Öyle bir noktaya geldi ki vatandaşa hakaret etmek sanki bunların göreviymiș gibi. Gece yarısına iki saat kala sokağa çıkma yasağı ilan ettiler. Vatandaş doğal olarak yarın neyle besleneceğim diye sokağa çıktı, alışverişe çıktı. Sarayın beslemeleri başladı vatandaşları aşağılamaya. Kimisi gerizekalılar dedi, kimisi ayılar dedi. Aşağılamaya başladılar, bu kibir abideleri. Bu kibar abideleri güçlerini nereden alıyor, nerelerden besleniyor? Sarayın beslemeleri, beni iyi duyun. Vatandaşın hakkını hukukunu savunmak benim görevimdir, ben de vatandaşın hakkını savunacağım. Bu ülkede hiç kimse benim vatandaşıma gerizekalı, ayı diyemez. Asla ve asla diyemez" ifadelerini kullandı.