CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li Ataşehir Belediye Başkanının görevden uzaklaştırılmasına ilişkin "Siz Man Adası'nı tartışmadan uzak tutmak ve İçişleri Bakanı olarak da koltuğunuzu sağlamlaştırmak için böyle bir olaya başvuruyorsunuz. 1 kuruşluk bir torpil varsa, çıkar sağlanmışsa ben siyaseti bırakırım. Erdoğan Man Adası'ndan duyduğu rahatsızlığı ve bunun kamuoyuna mal olmasından ötürü büyük bir rahatsızlık içinde. Bunu kapatmak istiyor. Ne ile kapatacak? CHP'li belediyelere saldırarak kapacak. Saldırsınlar. CHP'li belediyelerde hiçbir şey yok verilmeyecek hesapları mı var? Hepsinin hesabı veriliyor. Ayıp olan şu Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden zat, doğrudan doğruya yargıya ve bürokrasiye talimat vererek onları kendi özel intikamını alması için aracı kılması yani devleti şantaj baskı unsuru olarak kullanıyor asıl acı olan bu. Kendisi acz içinde. Vatandaşa hesabını veremiyor. O makamda oturan zat, acziyetini baskı kurarak gidermeye çalışıyor. Onun baskısı bize vız gelir" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twıtter hesabından, Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları üzerine "Canlı yayında şu anda KK alenen Ataşehir konusunda yalan söylüyor. 'İddiaların hepsi açık söylüyorum hepsi mahkeme kararıyla takipsizlik verildi' dedi. Eğer böyleyse ben istifa edeceğim. Değilse sen istifa edecekmisin???" diye paylaşımda bulundu.

"EKONOMİNİN DAHA DA KÖTÜYE GİDECEĞİNİ DÜŞÜNDÜKLERİ AN ERKEN BİR SEÇİME GİDERLER. HAZIRIZ"

Erken seçime ilişkin bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, "Erken seçim kaçınılmazdır diyen oturup tartıştığı, düşündüğü bir seçim süreci değil. Tek adam rejiminin başlangıcını yaşıyoruz biz. Sarayda oturan bir kişi karar verecek 'Erken seçime gidelim' diyecek. Hiç kimse itiraz etmeyecek ve erken seçime gidilecek. Üzülerek ifade edeyim geline tablo bu. Biz erken seçime hazır mıyız? Hazırız. Ekonominin daha da kötüye gideceğini düşündükleri an erken bir seçime giderler. Ekonomi pek de parlak değil kötüye gidiyor. Fatura işçiye, emekliye … çıkıyor. Kazanan bir avuç insan tefeci diyorum onlara. Eğer siz 15 yılda bir grup çevreye 620 milyar lira faiz ödüyorsanız sadece yurtdışına 146 milyar dolar faiz ödüyorsanız o ülkenin beli doğrulamaz. Kim alıyor bu geliri, faizi? Bu geliri, çiftçi almıyor emekli memur sanayici almıyor kim alıyor bu parayı? Sorgulanması gereken çok alan var. Ekonomi daha da kritik noktalara gideceği yönünde bir algı hükümet kanadında, saray çevresinde oluşursa daha kötü bir tablo ile karşılaşmamak için erken seçim tercihi yapılabilir. Biz hazırız seçim sırasında neleri söyleyeceğimiz hazır" diye konuştu.

"ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇ ZATEN BİR İTTİFAK SÜRECİ OLACAK"

Seçim barajı ve olası ittifaklara ilişkin Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Bahçeli bir çıkış yaptı acaba seçim barajı düşürülür mü diye ama iktidarın işine gelmediği için Bahçeli'nin söylemini bir tarafa koydular hayır 'yüzde 10 seçim barajını koruyacağız' dediler. Önümüzdeki süreç zaten bir ittifak süreci olacak. Tek adam rejimi, demokratik parlamenter sistem. Biz demokrasiden yanayız. Saray çevresi demokrasiden yana değil otoriter rejimden yana. Kim açık ve net demokrasiden yana kim otoriter rejimden yana tavır ortaya koyacak bu önemli. Türkiye Ortadoğu ülkeleri gibi olmalı diyorlarsa, otoriter rejim, yönetim olmalı bize ne gerek demokrasi fazla geliyor diyorlarsa, Ortadoğu'ya özeniyorlarsa o çerçevede oturur düşünür ve kararlarını verirler. İttifak zaten bu iki alanda doğal olarak kendini gösterecektir.