CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Osman Kavala’nın tutukluluğunun devamına karar verilmesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Onun hapiste olması onun sorunu değil, bu Türkiye'nin en temel adalet sorunudur" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satır başları şu şekilde:

  • "Adalet kadar değerli bir kavram yoktur dünyada. İnsanlık tarihi, adalet tarihidir. Habil ile Kabil'den süren mücadeledir. Adaleti dağıtmak için kurumlar oluşturmuşuz, mahkemelerimiz var, uluslararası hukuku Anayasamıza koymuşuz. Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmadığını, adaletin olmadığını biliyoruz. Osman Kavala 1541 gündür hapiste. Onun hapiste olması onun sorunu değil, bu Türkiye'nin en temel adalet sorunudur" 
  • Genç bir avukata yetki veriliyor. Bütün rantiyeciler, vurguncular, rüşvetçiler kendileriyle ilgili çıkan tüm haberleri çıkarmak istiyorlar. Genç bir avukata yer verildi. 'Bunun açtığı davaları kabul edeceksiniz' diye talimat verildi biliyorum. Gerekirse bu avukatın adını da açıklayacağım. Biz kul hakkı yiyenin hesabını sormazsan niye iktidar oluyoruz? Bizim iktidarımızda cepleri doldurmak yok, vatandaşın cebini dolduracaksın.
  • Kıskanıyor İBB Başkanı’nı, niye kıskanıyorsun, senin yıllardır çözemediğini belediye başkanımız çözecek."
  • Yaptıkları iş, açım mı dedi, atın salonda. Tek çare bunu söyleyen kişinin salondan atılması. Biz bunu yapmayacağız, her vatandaşımızı dinleyeceğiz. Gerçek anlamda demokrasiyi getireceğiz.
  • Deneme sınama yöntemiyle devlet yönetmeye kalktılar. Vatandaş sanıyor ki, Merkez Bankası'nda faiz düştü, tüm bankalarda faiz düştü. Tam bir aldatmaca. Sormak lazım hani faiz düşmüştü. 2 yıl vadeli dolar cinsinden borçlanma var, faiz yüzde 3'ten yüzde 6'ya çıkmış. Bunun anlamı ne, gidiyorsun Merkez'den düşük faizle alıyorsun parayı yüzde 16'dan, yüzde 24'ten devlete satıyorsun.

ŞANLIURFA YANITI

  • Şanlıurfa Belediye Başkanlığı'nı verin, çiftçilere elektriği bedava vereceğiz dedim. Birilerini rahatsız etmiş bundan. Elektriğin belediyelerin görev alanında olmamasına rağmen, dünyadan haberi yok. Her sözün mutlaka altyapısı vardır. Büyükşehir belediye başkanlığını bize verdiğinizde, güneş tarlaları olacak orada. 3 yılda yapacağız bunu.
  • Erdoğan'ı konuşmanın bir anlamı yok artık. Zaten 'çirkin küfürbaz dil' onun dili, biz o seviyeye inmeyiz. Mesele Erdoğan değil mesele Türkiye. 

HELALLEŞME ÇAĞRISI

  • Artık kendisini kenara itip hoşgörüsüzlüğü azaltma zamanı. Bunun için 'helalleşme' dedim. Helalleşme yolculuğuna başladım ve sürdürüyorum. Amacım yarın yöneteceğimiz devletin çeşitliliği ile gurur duyacağımız halkımıza anlatmak.