Kılıçdaroğlu: İstifa edenler ya yolsuzluk yapmıştır ya Bylock vardır
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu istifa eden belediye başkanlarının 'suçlu' olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu istifa eden belediye başkanları ile ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu, “İstifa edenler suçludur. İstifa etmeyip direnenlere hep saygı duyarım. İstifa edenler ya yolsuzlukluk yapmıştır ya Bylock vardır” dedi.

Erdoğan’ın “Faiz yüksek olursa enflasyon da yüksek olur” sözlerine ilişkin de CHP Genel Başkanı, “İbrahim Kaboğlu’nu bir kararname ile kapının önüne koyuyorsun, faize karşıysan çıkar bir KHK, faizi sıfır yap” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından başlıklar şöyle:

İKİ 15 TEMMUZ VAR: 13 Temmuz 2015’te, Haziran seçimlerinden sonra sayın Davutoğlu, koalisyon kurmak için CHP Genel Merkezi’ne gelmişti. O gün geldiğinde sayın Davutoğlu’na “Türkiye’nin 5 temel sorunu var” dedim. Türkiye darbe hukuku ile yönetiliyor. İlk ciddi olay, sayın Davutoğlu’nun saray darbesi ile başbakanlıktan gitmesi ile oldu. Halkına hesap vermeden bir saray darbesi ile istifa etmek zorunda kalıyor. Bizim demokrasi tarihimizde de yerini almıştır. İkinci temel olay 15 Temmuz darbe girişimidir. İki 15 Temmuz var. Halkın 15 Temmuz’u ve sarayın 15 Temmuz’u. Halk darbeye karşı çıktı. 250 şehidimiz var, 2193 gazimiz var. Bir de sarayın 15 Temmuz’u var. Parlamentonun devre dışı bırakılması. Türkiye tarihinde ilk kez bir sivil darbe ile karşı karşıya kaldı. KHK ile yönettiler, parlamentoyu devre dışı bıraktılar. 12 Eylül’de neler olduysa daha fazlası bu dönemde gerçekleşti. Böylece demokraside büyük bir geriye gidiş oldu.