CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’deki 6.9 büyüklüğündeki depremde tamamen yıkılan Bayraklı içesindeki Rıza Bey Apartmanı’nın bulunduğu bölgeye geldi.

Kılıçdaroğlu, 8 katlı, 29 dairenin bulunduğu apartmandaki kurtarma çalışmaları hakkında AFAD ve sivil toplum kuruluşlarından bilgi aldı.

CHP liderine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Grup Başkanvekili ve milletvekili Özgür Özel de eşlik etti.

“Bütün kamu görevlilerine teşekkür ediyorum”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, depremin vurduğu İzmir’de konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları:

* Deprem önlemlerine ilişkin koşulsuz destek veririz. Can kaybımız var. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyoruz.

* Hâlâ enkaz tümüyle karşılanmış değil. Sadece belediye ekiplerimiz değil, AFAD, Jandarma ekipleri de çaba sarf ediyorlar.

* Ben CHP Genel Başkanı olarak katkı veren bütün kamu görevlilerine teşekkür ediyorum.

* Depremden sonra bütün belediye başkanlarımız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızla temasa geçtiler. Gerekli koordinasyon sağlandı. Her türlü yardım kısa süre içerisinde getirilecektir.

* Çadır ihtiyaçları var onlar giderilecek. Yemek sürekli sağlanıyor.

* Bunu atlatırız ama bundan sonra benzer olaylarda karşılaştığımızda daha sağlıklı daha güçlü binalara ihtiyacımız var.

* Hızla kentsel dönüşüme ihtiyacımız var. Bürokraside karşılaşılan engeller var. Bu engellerin süratle aşılmasına ihtiyaç var. İstanbul çok ciddi bir deprem riskiyle karşı karşıya.

* Merkezi yönetimin bu konuda yerel yönetimlerin önündeki engelleri kaldırması lazım. Deprem, a partilisi b partilisi diye ayrım yapmıyor. Dolayısıyla merkezle yerel arasında çok güçlü bir iletişim kurulmalı.