CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

Bu ülkeye baharı getirmek mümkün. Bu ülkenin huzur içinde yaşamasını sağlamak mümkün. Bu ülkeye adaletin getirilmesi için de mücadele vereceğiz. Adaleti önemsiyoruz. Devletin temeli adalettir diyoruz. Adalet toplumun kaynaşması demektir. Adalet hak arayan kişinin başvurduğu yer demektir. Adalet egemen güçlerin önünde eğilmemek demektir. Dünya adalet üzerine inşa edildi. Aramızda hukuk fakültesi öğrencilerimiz var özellikle onlara seslenmek istiyorum: Adaletten şaşmayacaksınız.

Egemen güçlerin siyasal yandaşların telkiniyle uyuşturucu kaçakçıları, FETÖ’nün en önemli adamları serbest bırakılırken gariban harp okulu öğrencileri hapiste, neden? Bunu sormak zorundayız.

Adaleti toplumun ana omurgası haline getirmek aklı başında her yurttaşın görevidir. Adalet olmazsa olmazımızdır. Adalete duyulan güven yerlerde oysa tek güvencemiz adalet olmalıydı.

Zulme karşı sesimizi yükseltmezsek sadece düşüncelerimizi değil vicdanımızı da kaybetmiş oluruz. Osman Kavala kararından bahsediyorum. Erdoğan yargıya gözdağı veriyor. Kimsin sen ya! Gezi Davası'nda da Masak raporlarında da "Osman Kavala'nın Gezi olaylarının finansörü olduğuna yönelik bir delil bulunamadı" deniyor. Ama Osman Kavala hala içeride.

"Bu Kararı Verenler Saray'ın Köleleridir!"

Bir Damat İstanbul olayı var. Kanal İstanbul güzergahında yer kapatmış. Kimse yalanlayamıyor. Yayınlıyor Cumhuriyet gazetesi, sonra hemen yayın yasağı getiriyorlar. Bunun üzerine gazete erişim yasağı getirildi diye haber yapılıyor. Buna da ceza getiriliyor Bunlar hâkim mi sarayın köleleri mi? Bu kararı verenler hâkim değil sarayın köleleridir. Man adasını açıkladık. Yönettiği devlete bakın! Yönettiği devlete vergi vermemek için 15 milyon dolar para döndü beş kuruş para vermediler. Banka dekontlar bana ait diyor, para hareketlerin tamamı doğu. Slip kayıtlarının tamamı doğru. Ne oldu? Belgesel yaptık, yayın yasağı getirildi. O yasağı veren hâkimin vicdanı, hâkimlik ahlakı var mı? Sonra eleştirdim diye tazminat davaları açıldı. Önce benim davamın düştüğü hâkimler değiştirildi. Sandılar ki ben geri adım atacağım. Sizin feriştahınız gelse geri adım atmayacağım.

"Türkiye Cumhuriyeti'nin Ordusu Saray'ın Ordusu Değildir!"

AKP'nin dış politikada yaptığı hatalara değinen Kılıçdaroğlu, "Suriye’deki kavganın niye parçası oldun? 'İdlib’te, Libya’da ne işin var?' diye sorduk. Herkesle kavga ettiler. Kahramanlık edebiyatı yapıyor. Sen kim kahramanlık kim? Süleyman Şah Türbesi’ni terör örgütünden kaçan adama kahraman mı denir? Tek bir Mehmetçiğimiz tırnağı bütün bir Suriye'den değerlidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin ordusu Saray'ın ordusu değildir. Türkiye Cumhuriyeti devletini egemen güçlerin maşası haline getirmek kadar bu ülkeye yapılabilecek daha büyük bir hıyanet yoktur"diye konuştu.

Erdoğan'ın Fox Tv Muhabirine Verdiği Cevap

Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın FOX TV muhabirine tepki göstermesini eleştirerek, "FOX TV muhabiri soru soruyor. Muhabir sizin şehit ifadenize muhalefet tepki gösteriyor diyor. Erdoğan FOX önce gazete olsun diyor. Bunlar tamam. Şu ifade Türkiye'nin geceği açısından karamsar bir ifadedir. Bu mücadelenin içinde olmaya mahkumuz diyor. Neden mahkumsun? Amerikalılar mal varlığını araştırırlar diye mi mahkumsun? Ayakkabı kutusunda rüşvet alan adamı büyükelçi yaparsanız namus ve şereften bahsedemezsiniz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'a Saman İthalatı Yanıtı

Erdoğan'ın "Türkiye saman ithal ediyor diye yalan söylüyorlar" ifadesine yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Geçen hafta Erdoğan Türkiye saman ithal etmedi diye bir açıklama yaptı. Saman ithal ediyor dedim, yalan söylüyor dedi. (Belgeleri göstererek) Bu gümrük giriş beyannamesi. İzmir Gümrük Müdürlüğü. 19 Şubat 2020. Ticari tanımı saman. 50 bin 320 kg saman ithal etmişiz. Bütün bunların hepsini çıkardım. Şimdi ben Erdoğan'a sormak isterim: kim yalan söylüyor? Bunlar devletin belgesi. Millete neden yalan söylüyorsun? İnsanda biraz utanma olmaz mı? Kılıçdaroğlu belgeye dayanmadan konuşmaz diye düşünmedin mi?" dedi.

Erdoğan'ın "Libya'da biraç şehidimiz" var ifadesine de tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Şehitlerimizden söz ederken çok dikkatli bir dil kullanmaya özen gösteririz. Şehitleri bir eşya gibi görmek, ‘tane’ şeklinde ifade etmek, bir insanlık ayıbıdır. Daha önce Erdoğan, yine şehitler için “kelle” ifadesini kullanmıştı. Beyefendi diyor ki şehitler tepesi boş kalmayacak. Aynen söylüyorum ben de: Çocukların var, seni kefenle karşılayanlar var. Gönder onları oraya, fakirin fukaranın çocuğundan ne farkı var onların? İktidar medyası ya Saray’dan gelen talimatla bu ‘tane’ sözcüklerini oradan çıkarmış. Erdoğan’a sansürü, Erdoğan medyası uyguluyor. Dün akşam AKP’nin internet sitesine girdim. Orada gerçekten konuşma metnin tamamı var mı diye… Orada da çıkarılmış. Çünkü şehitler için ‘tane’ sözcüğünün kullanılmaması gerektiğini AKP’liler de biliyor" diye konuştu.