Haber/ Gökçe ADAR

Karaburun Belediyesi'nin önünde ilçe teşkilatı ile buluşan CHP Karaburun Belediye Başkan adayı İlkay Girgin Erdoğan, Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ında desteğiyle tanıtım buluşmasını gerçekleştirdi. Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Karaburun'un ilk kadın belediye başkan adayı ben olacağım" diye konuştu. Erdoğan, "Bölgenin ilk kadın başkan adayı olmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum. Karaburun'un ilk kadın belediye başkanı olacağım. Biz yola çıkarken bu güzel bölgemizi ve Karaburun yarımadamızın doğasını koruyarak tarihini ön plana çıkarmayı hedef edindik. Kimisi yapılaşma ve hızlı bir şekilde betonlaşmaya mı gidilecek? diye endişe ediliyor fakat bizim hedefimiz gerek taş gerek ahşap tabiatımızı uygun bir şekilde bölgeyi kalkındırmak. Bu bölgeyi uluslararası turizmde bölgeyi bir yere getirmek istiyoruz. Ortak akılla bölgemizi yöneteceğiz ve yarımadamızda önemli bir yeniliğe imza attığımıza inanıyorum. Özellikle yarım adası yeni gelişen sağlık turizmi için bölgemizin çok uygun olduğunu düşünüyoruz. Bölgede oksijen oranı çok fazla ve denizimizin de temizliğini düşünerek deniz suyundan yararlanacağız. Deniz suyunu, tedavi amaçlı kullanmayı ve bölgemizi sağlık turizmi ile ön plana çıkarmayı ve yerli tohumları üretmeyi planlıyoruz. Sağlıklı nesiller içinde önemli olan yerli tohumda piyasada marka haline gelmeye düşünüyoruz. Agro turizmi geliştirmeyi planlıyoruz. Kutuplaştırmadan Karaburun yarımadasına hizmet etmek istiyoruz. Halkımızın bize destek olmasını ve ortak akılla burayı yönetmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.


Kadınlara iş imkanı


CHP'li Erdoğan, özellikle kadınlara yönelik projelerle ilçeyi kalkındıracaklarını dile getirdi. Erdoğan, "Kadınlarımıza fırınlar alındı çalışmalar yapıldı. Mordoğan'da faaliyet gösteren kadınlarımızın çalıştıkları ve ürettikleri bir kooperatif kurduk. Onlarla ara ara çalışmalara katıldım. Burada onları değerlendirmeyi öngördük. Onlara festivaller yaptık. Satış ofisi ayarladık. Hala etkin şekilde onlar devam ediyor. Başka tarım kooperatiflerimizde var. Mandalina festivalinde onlarda vardı. Bunlar artarak devam edecek. Biz buradaki üreticiye belli garantileri verebilirsek alımlarını destekleyebilirsek, benim hayalimde mesela Ovacık'ta satış yeri açabilirsek bence bölgemdeki insana çok büyük katkı koyabileceğimize inanıyorum. Kosgeb kredisiyle açılan yerler var. Bölge halkını kalkınması el birliğiyle birbirimize kenetlenerek birşey yapmayı hedefliyoruz. Dünyada kendimizi tanıtalım. Bizler gerçekten iyi şeyler yapmaya çalışacağız" dedi.

Her zaman buradayız


Hükümetin Silikon Vadisi Projesi ile ilgili de konuşan Erdoğan, "İnsanların gözünü boyamak için lafta kalacak projelerden. Ama tabiki yapılaşmaya hayır diyoruz. Bunlara sonuna kadar hayır. Ama bizi geliştirecek bir şey yapacaklarsa biz her zaman buradayız" ifadelerini kullandı.