İzmir'deki Ege Üniversitesi’nde (EÜ) taşeron olarak çalışırken, çıkarılan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya geçemeyen ve işsiz kaldıkları için oturma eylemi başlatan DİSK Genel İş Sendikası'na üye işçileri ziyaret eden DİSK eski Genel Başkanı, CHP İzmir Milletvekili aday adayı Kani Beko, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nu aradı. Bakan Sarıeroğlu'ndan EÜ Rektörü Necdet Budak ile konuşmasını rica eden Beko, işçilerin sorununun artık çözülmesini istedi.

CHP İzmir Milletvekili aday adayı Kani Beko, taşeron işçilerin kadroya geçmeleri için çıkarılan 696 sayılı KHK'da yer alan güvenlik soruşturmasına takılarak işsiz kalan, Ege Üniversitesi işçilerini ziyaret etti. 6 Nisan'da Ege Üniversitesi Rektörlüğü önünde oturma eylemi başlatan işçiler, Beko'ya yaşadıkları sorunları aktardı. Kani Beko da işçilerin yanında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nu telefonla aradı, işçilerin durumunu aktardı. Bakan Sarıeroğlu'ndan, EÜ Rektörü Necdet Budak ile konuşmasını rica eden Beko, işin artık çözülmesi gerektiğini söyledi. Beko, Bakan Sarıeroğlu’na, "Bu işçilerin hepsini tanıyorum. Hepsi tertemiz, pırıl pırıl insanlar. Bu insanların sabıkaları temiz olup arşiv kayıtları da bulunmamaktadır. İşçiler bir kere bile mahkeme kapısından geçmemiş" dedi. İşçiler de Beko'ya "Umudumuz siz oldunuz. Bu işi çözerseniz siz çözersiniz. Hepimiz mağdur olduk, evimize artık ekmek götürmek istiyoruz. Kadro isterken taşeronu arar olduk" karşılığını verdi.

EÜ Rektörü Necdet Budak’a da çağrıda bulunan Beko, “Hukuki süreci sonlanmasını beklemeden iş başı yapmanız için elimizden gelen neyse yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Disiplinli bir şekilde bu işi götürürseniz kazanacağınıza eminiz. Sizlerin daha fazla mağdur edilmemeniz için çağrıda bulunuyorum. Sizin yeriniz burası değil işyerlerinizdir. İş barışı bir an önce sağlanmalıdır. Sonuçta siz kazanacaksınız iş başı yapacaksınız" diye konuştu.

İşçilerin sorunlarını dinleyen Kani Beko, "15 yıldır kadro için sokaklardayız, taşeron işçilerinin İş güvencesi ve iş güvenliği için tamamına kadro talep ettik. Düzenlemeyi hem işçilerden hem de işverenlerden kaçırdılar. Ancak onların verdiği kadro birçok işçi kesimini dışarıda bıraktı" dedi. DHA