Önümüzdeki günlerde Meclis gündemine gelecek yasal düzenlemeyle kadına yönelik şiddet ve baskının cezai yaptırımlarının arttırılacağını belirten Başkan Sürekli, “Kadınların toplum içindeki yerini, sözde değil, somut uygulama ve düzenlemelerle hak ettikleri boyuta taşımak için çalıştık. Kadınlarımızın varlık ve emeği ile güçlüyüz. Onların gücünün artması demek; güçlü bir Türkiye demek. Onların mutluluğu demek; huzur ve güvenle yoluna devam eden bir Türkiye, iyi yetişmiş bir nesil demek. Hepsinin emekleri önünde saygıyla eğiliyor, günlerini kutluyorum.” ifadelerinin altını çizdi.

En köklü ve anlamlı politikaları ürettik…

AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; sözlerini şu ifadelerle sürdürdü, “Kadını bir meta olarak gören; horlayan ve adaletsizliğe mahkûm eden her görüş ve girişimin karşısında olduk. Sadece insan olmakla sahip oldukları haklarını teslim etmek için çalıştık. En köklü ve anlamlı kadın politikaları son 20 yılda üretildi. Siyasetten, çalışma hayatına; gördükleri şiddetten, özgürlük alanlarının genişletilmesine kadar pek çok adım attık. 2001 yılında parlamentodaki temsil oranları yüzde 4’ken, bugün yüzde 20’lerde. AKP kadrolarındaki kadın temsili hiçbir partide görülmemiş boyutta. Bu böyle de devam edecek. Üniversitelerimizdeki kadın öğretim elemanları yüzde 50’yi aştı. Kadın istihdamı 6 milyondan 10 milyona ulaştı. Biz, şiddet kimden nasıl gelirse gelsin; fiziksel ya da psikolojik her türlüsüyle mücadelede kararlıyız. Kurduğumuz Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri vasıtasıyla bugün 1 milyonun üzerinde kadın koruma altında. Özellikle kız çocuklarımızın tamamının eğitimi en büyük hedefimiz.”

Şiddete yönelik yeni düzenleme Meclis’e geliyor…

En önemli adımın kadına yönelik şiddetle mücadelede tarihi nitelikte olan 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine dair Kanun’da yapılan ve yapılacak olan düzenlemeler olduğuna dikkat çeken Başkan Sürekli, konuya ilişkin şunları söyledi; “Kapsam ve etkinliği ile dünyaya örnek olacak bir düzenlemenin eşiğindeyiz. Kısa süre içinde Meclis gündemine gelmesini beklediğimiz yeni yasal düzenleme ile kadınlarımıza karşı işlenen suçlarda cezalar yükselecek. Kasten öldürme, yaralama, eziyet, işkence gibi suçların cezaları artacak. Takım elbise giyip, kravat takarak ellerini önünde bağlamak, takdir indirim gerekçesi sayılmayacak.”

Hedeflerinin kadın cinayetlerini sıfırlamak, kadın hak ve özgürlüklerinin toplum tarafından da istisnasız kabulünü sağlamak olduğunu söyleyen Başkan Sürekli; “Kadınlarımız tarihimizin o muazzam kahramanlık öykülerinin gerçek sahibidir. Bu toprakları vatan yapan ecdadın da bugün bizlerin de anasıdır, eşidir, kardeşidir. Daima yanlarındayız, destekçileriyiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.” diye konuştu.