Siyasi partilerin İzmir’deki temsilcileri cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler için oylarını kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminde oyunu Buca ilçesinde kullandı.



Buca Makbule Süleyman Alkan Ortaokulu'nda, 1398 nolu sandıkta oyunu kullanan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Halkımız sandık başına gidiyor. Gönlünden geçene oyunu verecek. Dileğimiz bugüne kadar yapılan seçimler arasında katılımın en çok yaşandığı seçim olması. Diliyorum ki, 24 Haziran seçimleri demokrasinin tam işletildiği, sandık güvenliğinin tam sağlandığı ve katılımın en yüksek olduğu seçim olur. Tüm siyasi partiler çalışmalarını tamamladı, şimdi söz millette. Milletimizin iradesinin sandığa tam yansıması için gereken çalışmaları yaptık. Halkımız artık gönlünden geçene oyunu verecek ve son sözü söyleyecek. Seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

AKP İzmir İl Başkanı Şengül eşi ve kızları ile oy kullandı


AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, oyunu eşi Nuriye Şengül ile kızları Sude Nur ve Güller Serra Şengül ile birlikte Bayraklı Fatma Hikmet Kaşerci Ortaokulu'nda kullandı.



Bayraklı Fatma Hikmet Kaşerci Ortaokulu 1006 numaralı sandıkta oy kullanan AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, daha sonra sandıkların kurulduğu sınıfları gezerek, görevlilerle kısa süre sohbet etti. Eşi Nuriye Şengül ile kızları Sude Nur ve Güller Serra Şengül ile birlikte oy kullanan Aydın Şengül'e çok sayıda partili de eşlik etti. Oyunu kullandıktan sonra kısa bir açıklama yapan Aydın Şengül, demokrasinin gereği oyunu kullandığını söylerken, 24 Haziran seçimlerinin vatana, millete hayırlı olmasını diledi. Şengül, şunları belirtti: "İl binamızda tüm ilçelerdeki seçim çalışmalarını takip edeceğiz. Tüm teşkilatlarımıza sahada, sandıklarda. Sabah saat 06.00'dan beri teşkilatlarımız ayakta. Şuana kadar bir olay yok. Ufak tefek birkaç münferit olayın dışında her şey yolunda."

İYİ Parti adayları oylarını kullandı


İYİ Parti İzmir milletvekilleri adayları Müsavat Dervişoğlu, Yıldırım Ulupınar, Mehmet Tezkan, Çiğdem Özer, İzmir Atatürk Lisesi'nde, Cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekilliği seçimleri için oylarını kullandı.



Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimi için İYİ Parti'nin milletvekili adayları, Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, Yıldırım Ulupınar, Mehmet Tezkan ve Aşık Veysel'in torunu Çiğdem Özer, oy vermek için İzmir Atatürk Lisesi'ne geldi. Vatandaşlarla selamlaşan milletvekili adayları sıraya girerek 1263 numaralı sandıkta oy kullandı. Aşık Veysel'in torunu Çiğdem Özer de seçime vatandaşların ilgisinin fazla olduğunu belirterek, "Çok güzel sandıkların olduğu seçim yaşıyoruz. Demokrasi adına seçim yapıyoruz, yaşlısı genci tekerlekli sandalyeyle geleni görüyorum. Bu halkımızın seçimi önemsediğini ve duyarlılığını gösteriyor. Güzel günlere çocuklarımızın hayal kuracağı günlere uyanacağız" dedi. Yıldırım Ulupınar ise sokaktaki havanın sandığa yansıdığını ifade ederek, "Sandık başına geldik vatandaşlarımız bu seçimi çok önemsemiş" dedi. Mehmet Tezkan ise, "Türkiye'nin psikolojik olarak 25 Haziran sabahına rahat uyanmasını istiyoruz" dedi.