CHP İzmir delegeleri, genel başkanın seçileceği kurultay öncesi, Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladı. 56 delege, Kılıçdaroğlu'nun aday olması için imza verdi.

CHP, 3-4 Şubat’ta gerçekleşecek kurultay öncesi çalışmalarını sürdürüyor. Partililerin kilitlendiği kurultay öncesi İzmir'den önemli bir hamle geldi. 36’ncı Olağan Kurultay için İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal, Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile
eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun da genel başkanlık yarışına katıldığını açıklamasının ardından, İzmir'deki kurultay delegeleri bir araya gelerek, destek verecekleri ismi net olarak açıkladı. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in daveti üzerine Havagazı Fabrikası'nda bir araya gelen 56 kurultay delegesi, firesiz olarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek açıklamasında bulundu. Basına kapalı şekilde gerçekleştirilen toplantının ardından açıklama yapan Deniz Yücel; “Kurultay delegelerimizle önümüzdeki süreçle ilgili bir araya geldik. Yapmış olduğumuz toplantıda Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevine devam etmesi konusunda ortak bir karar alındı. Görüş birliği oluştu. 56 kurultay delegesi katıldı. 56’sı da yeniden genel başkanın aday olması ve önerilmesi konusunda imzalarını verdiler” dedi.

[caption id="attachment_97512" align="alignnone" width="656"]delegeler CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in daveti üzerine 56 kurultay delegesi Havagazı Fabrikası'nda bir araya geldi. [/caption]

 

DEĞİŞİKLİK DOĞRU DEĞİL

Türkiye Cumhuriyeti'nin içinde bulunduğu durum itibariyle genel başkan değişikliğinin doğru olmadığını savunan Deniz Yücel; “Biz bunu doğru bulmuyoruz. Genel başkanızın partimizi ve ülkemizi en iyi yönetecek kişidir. 2019 bir yerde kader seçimleri. Bu kurultayımızda göreve gelecek kadrolar gerek partimizi seçimlere hazırlayacak gerek de CHP iktidara geldiğinde Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetecek kadrolardır. Bu sorumlulukla hareket ediyoruz. Toplantımızda farklı bir görüş belirten olmadı. Kurultayımızda PM, YDK gibi organların seçimi de yapılacaktır. Tüzüğümüzde herkesin aday olma hakkı vardır. Partimize ve ülkemize katkı koymak noktasında bunların hepsini genel başkanımızla konuşacağız. Toplantıya katılamayan bazı arkadaşlarımız mazeretlerini bildirdiler. Ama onlar da tam destek noktasında. Süreçte gerekirse İzmir’de ya da Ankara’da delegasyonumuzla tekrar bir araya gelebiliriz” dedi. 56 delegenin katıldığı toplantıda İl Başkanı Deniz Yücel, delegelerin destek imzalarını aldı. Parti Meclisi (PM) için isim önerilmedi. Ayrıca her ilden istenen kurultay sonuç bildirgesini hazırlama görevi İzmir’de Serkan Kalmaz’a verildi.