CHP İzmir Örgütü'nde şuana kadar 11 ilçede seçimler tamamlandı. Kongrelerde yeniden aday olan mevcut başkanların hepsi, koltuğunu korudu. Değişim yalnızca Ödemiş ve Urla'da yaşandı.
güncel sayfa.qxd
CHP İzmir Örgütü'nde kongre maratonu sürüyor. İlçelerden şuana kadar Konak, Karaburun, Seferihisar, Menderes, Kınık, Güzelbahçe, Bornova, Çeşme, Urla, Ödemiş ve Bayındır'da kongreler tamamlandı. Yeniden aday olan mevcut başkanlar, koltuklarını korudu. Menderes’te mevcut İlçe Başkanı Ahmet Pala, Kınık’ta mevcut Başkan İsmail Yılmaz, Güzelbahçe’de İlçe Başkanı Kazım Çam, Çeşme’de de görevdeki İlçe Başkanı Ekrem Oran yeniden aday oldu. Adı geçen ilçelerin hepsinde mevcut başkanlara rakip çıkmadı. Tek liste ile gidilen kongrelerde, başkanlar delegeden yeni dönem için vize alarak güven tazeledi. Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez aday olmayacağını açıklayınca, koltuğa iki rakip çıktı. Mehmet Birlik ile Erdem Boyacı, Ödemiş'te ilçe başkanlığı için yarıştı. Seçimin galibi ise Mehmet Birlik oldu. Kongre takvimi içerisinde ilçe seçimlerini tamamlayan bir diğer ilçe ise Seferihisar oldu. Geçtiğimiz cumartesi günü yapılan seçimde, İlçe Başkanı İsmail Yetişkin, tek aday olarak seçime girdi. Bayındır'da da aynı tarihte kurulan sandıkta, delege tek adaylı seçim için oy kullandı. Mevcut Başkan Behzat Aydilek'e rakip çıkmayınca, CHP'li başkan bir kez daha delegenin vizesini alarak başkanlık koltuğuna oturdu.

URLA'YA YENİ BAŞKAN

Kongre yapılan ilçelerde değişimin yaşandığı adreslerden biri de Urla oldu. Mevcut Başkan Bahri Yalaz, aday olmayınca, yerine İlçe Sekreteri Hakan Özbadur, delegenin karşısına çıktı. Tek liste ile yapılan kongrede, ilçenin yeni başkanı Özbadur oldu. Kıyasıya bir rekabetin yaşandığı Konak'ta ise mevcut Başkan Şakir Başak, rakibi Özgür Kaplan'ın imza toplayamaması üzerine 3. dönemde de koltuğun sahibi oldu. Karaburun'da da tek adaylı bir seçim yaşandı. Mevcut başkan Bülent Çumçum, yeniden aday oldu ve örgütün yeni dönemde de ilçe başkanı olarak seçildi.

BORNOVA'DA GERGİNLİK

İzmir'in metropol ilçelerinden biri olan ve sonucu en çok merak edilen Bornova'da, 3 adaylı başlayan yarış, seçimin sonlarına doğru 2'ye düştü. Adaylardan Osman Koçanalı, kürsüden çekildiğini açıklayınca, mevcut Başkan Nevzat Kavalar, Adnan Hocaoğlu'na karşı yarıştı. İlçe kongrelerinden yalnızca Bornova'daki seçime katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da yakından takip ettiği kongrenin kazananı, Kavalar oldu. Bugün ise Tire ve Dikili'de sandıklar kurulacak. Tire'de mevcut Başkan Hakan Şenoyar, Mustafa Güngör ile yarışacak. Dikili'de ise Mevcut Başkan İsmail Hakkı Şener, Selami Demirel'e karşı yarışacak. Umut KARAKOYUN