Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında uzun zamandır kısıtlamaların gölgesinde geçirirken, 1 Temmuz itibarıyla başlayan normalleşme süreci başladı. Normalleşmeyle birlikte CHP İzmir İl Örgütü Kurban Bayramı için yüz yüze bayramlaşma kararı aldı, AK Parti ve MHP İzmir teşkilatları salgının devam etmesi nedeniyle bayramlaşmalarını yine internet üzerinden online gerçekleştirecek. İYİ Parti İzmir İl Teşkilatının ise bayramlaşma programı hazırlamadığı öğrenildi.

6 Temmuz Cuma mesai bitimiyle başlayacak ve 26 Temmuz Pazartesi gününe kadar sürecek olan 9 günlük Kurban Bayramı tatili heyecanla bekleniyor.

Uzun süredir dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadele ise devam ediyor. Ülkemizde 1 Temmuz itibarıyla normalleşme başlaladı.

CHP, kısıtlamaların kaldırılması ve normalleşmenin başlaması nedeniyle geçen yıl online olarak gerçekleştirdiği bayramlaşma törenini bu yıl yüz yüze yapacağını duyurdu.

CHP'nin bayramlaşma programını 19 Temmuz Pazartesi saat 11:00'de Kültürpark İzmir Sanat Merkezi'nde gerçekleştirecek. Törene milletvekilleri, belediye başkanların, il ve ilçe yöneticileri katılacak.

Öte yandan AK Parti ve MHP il başkanlıkları geçen yıl olduğu gibi bu yılda bayramlaşma programını online olarak yapma karar aldı.

AK Parti İzmir İl Teşkilatı'nın 18 Temmuz Pazar günü, MHP'nin ise bayramın ikinci günü olan 21 Temmuz Çarşamba program hazırladığı belirtildi.

İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı'nda herhangi bir bayramlaşma programının şu ana kadar hazırlanmadığı öğrenildi.