CHP İzmir İl Kongresinde, divan başkanlığı tarafından tam 48 kongre delegeden Cüneyt Oğuz'a imza veren 30 imza geri çekildi.Diğer aday adayı Ezgi Deniz Urunga ise yeterli imza toplayamadı. Böylelikle Deniz Yücel, kongrede tek aday oldu. 

Kongrede 655 il delegesi, partinin İzmir'deki yeni yönetimini belirlemek üzere sandığa gidecek. Aday adaylarının, seçime katılabilmeleri için 655 delegenin en az 65'inin imzasını toplaması gerekiyordu. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel verilen 540 imza ile İl Başkanlığı'na yeniden aday olurken, adaylığını açıklayan Cüneyt Oğuz'a verilen 75 imza içerisinde 30 delegenin imzasının mükerrer olduğu ortaya çıktı. Divan başkanlığı 30 delegeyi anons ederek divana çağırdı. 30 üyeden 27'si Deniz Yücel'i seçerken 3'ü Cüneyt Oğuz da imzalarının kalmasını istedi. Böylelikle Cüneyt Oğuz, gerekli 65 imzayı toplayamadı ve divan başkanlığı tarafından adaylığı onaylanmadı. Diğer aday adayı Ezgi Deniz Urunga ise yeterli imza toplayamadı. Böylelikle Deniz Yücel, kongrede tek aday oldu. 

Cüneyt Oğuz'dan açıklama

Kararın açıklanmasının ardından söz isteyen Oğuz, adaylığını geçen hafta açıkladığını hatırlattı. Gerekli 65 imzayı toplamak için gece gündüz çalıştığını belirten Oğuz, baskıya maruz kaldığını ileri sürdü. 

Divan Başkanından imza için yarım saat ek süre istediğini ancak bunun kabul edilmediğini savunan Oğuz, "Sizlerin iradesine zincir vurulmuştur. Bugün burada mesaj vereceksiniz. Bu mesaj 80 milyona gidecek." dedi. 

Kongrede, çarşaf liste yöntemiyle gidilecek il yönetim, disiplin ve kurultay delegeliği adaylığı için müracaatlar da tamamlandı. Divan Kurulu'nda toplanan başvurular tasnif edilerek oy pusulaları hazırlanacak. Daha sonra da seçime gidilecek.