Günlerdir, CHP İzmir İl Başkanlığı'na aday olup olmayacağı merak edilen CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, kararını verdi. Gümrükçü, partililere gönderdiği mektupla 'Ben de varım' dedi.

7 Ocak Pazar günü yapılacak olan CHP İzmir İl Kongresi öncesi, adaylarda birer birer netleşmeye başladı. Geçtiğimiz hafta adaylığını açıklayan ilk isim olan Deniz Yücel'in ardından, CHP İzmir eski il Başkanı Kemal Karataş'ta kongrede başkanlık koltuğuna yeniden oturmak için yarışa katıldığını duyurdu. Karataş ve Yücel'in ardından üçüncü aday ise CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü oldu. Uzun süredir adı başkan adayları arasında geçen ancak adaylık konusunda net bir açıklama yapmayan Gümrükçü, kararını yeni yılın ilk gününde netleştirdi. Başkan Gümrükçü, partililere gönderiği mektupla aday olacağını açıkladı. Mektubunda “Memleketimiz için, geleceğimiz için, bu onurlu görev için bir adım öne çıkıyorum” ifadelerini kullanan Gümrükçü, “Ben de varım” dedi. Kendisini örgüte emanet ettiğini kaydeden Gümrükçü, partililere gönderdiği mektupta ülkenin içinde bulunduğu durumu özetledi. Mektubunda, “CHP'nin oyunu bir artırmak için verilen mücadelenin sonunda delege bile olamayan yiğit parti emekçilerinin sevdasıyla yola çıkıyoruz” satırlarına yer veren Utku Gümrükçü, Gezi olaylarını hatırlattı.

YÜCEL'E DİŞLİ RAKİP

Gümrükçü'nün kaleme aldığı mektupta, şu ifadeler yer aldı: “Bu karanlık günlerden, faşizmden, zorbalıktan, haksızlıktan, hukuksuzluktan, adaletsizlikten sonsuza dek kurtulmak üzere yola çıkıyoruz. 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam' diyenlerin, 'Birleşe birleşe kazacağız' diyenlerin, Gezi’de yitirdiğimiz canların, Berkinlerin, Ali İsmaillerin, Cumhuriyet mitingleriyle ayağa kalkanların, TEKEL’in, Soma’nın emekçilerinin, kuytu köşelerde katledilen kadınların, ENSAR Vakfı yurtlarında tacize, tecavüze maruz kalan çocukların gür sesiyle yola çıkıyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun hak, hukuk, adalet diyerek yaktığı meşalenin ardında yürüyen milyonların inancıyla yola çıkıyoruz.”

KOCAOĞLU DESTEK İSTİYOR

Öte yandan CHP İzmir İl Başkanlığı koltuğuna oturmak isteyen adaylardan Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun desteği ile yarışa katılmıştı. Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanlığına aday olan Deniz Yücel’e destek istemek için ilçeler arası tura çıktı. Kocaoğlu bu kapsamda Dikili, Bergama, Kınık, Menemen ve Aliağa ilçelerine ziyaretlerde bulundu. Kocaoğlu’nun ‘Neden Deniz Yücel’i’ aday gösterdiğini, uzlaşı adayı arama sürecini anlattıktan sonra delegasyondan Deniz Yücel’in CHP İzmir İl Başkanı olarak seçilebilmesi için destek istedi.