Elazığ’da 24 Ocak tarihinde yaşanan 6.8 şiddetindeki depremin ardından bölgedeki yaraları sarmak için yardımlar sürüyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in talimatıyla harekete geçen İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı da felaket bölgesindeki depremzedeler için Yardım TIR’ı oluşturdu. İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın koordinasyonuyla gerçekleştirilen yardım kampanyası sonrasında toplanan çok sayıda ihtiyaç malzemesi Yardım TIR’ına yüklendi. Yardım TIR’ı bugün saat 11.00’da Elazığ’a gitmek üzere yola çıktı. TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Cem Özdemir, İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, il yöneticileri ve ilçe başkanları TIR’ı birlikte uğurladı. İyilik TIR’ıyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İl Başkanı Kırkpınar boşalan deponun hızla yeni yardım kolileriyle dolmaya başladığını belirterek ikinci bir TIR’ın da yola çıkabileceğini ifade etti.

İkinci tır da yola çıkabilir

Depremin ardından hemen bir kriz masası oluşturduklarını ifade eden İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar; “Geçtiğimiz Cuma günü vuku bulan deprem hadisesi ile ilgili, Sayın genel Başkanımızın da aynı saatlerde bir canlı yayını vardı. Verilen ilk arada, Genel Başkanımız Genel Merkezimizi arayarak bir kriz masasının kurulmasını istedi. Aynı anda biz çoğu arkadaşımız il binalarına geldik. Sabah erken saatlerinde biz de bir kriz masası oluşturduk. İlçelerimizin tamamına bu büyük bir hızla yayıldı. Bütün ilçelerden çok yoğun bir şekilde, erzak ve battaniye yardımı yaptı. Deprem alanında neye ihtiyaç duyuluyorsa onu temin etmeye çalıştık. Bu ürünlerin tamamı sıfırdır. Bu TIR doldu. Depomuz hızla dolmaya başladı, sanırım ikinci TIR’ı da çıkaracağız öyle görünüyor” diye konuştu.

Sağlam binalarda yaşamak istiyoruz!

Deprem felaketi için yeterli önlemlerin alınmadığının altını çizen Kırkpınar; “Üzülerek söyleyeyim; ‘Arama kurtarmada uzmanlaştık diyor yetkililer. Enkaz altından çıkmak istemiyoruz biz. Sağlam binalarda yaşamak istiyoruz. İnşallah bu acı sarma noktalanır da Türkiye’nin bütün noktalarında sağlam binalar sağlıklı yaşam alanları oluşturulur ve insanlar da bu acıları yaşamazlar. Baktığınızda 6,8 gelişmiş ülkelerde olduğunda bu kadar hasar ve can kaybına yol açmıyor. Demek ki binalarımız çürük. Sağlıklı yaşamak ve sağlam binalarda yaşamak bir haktır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Kırkpınar’ın konuşmasının ardından TIR, arkasından su dökülerek Elazığ’a uğurlandı.