İzmir’de son yağmurların şehrin büyük bölümünde felakete sebep olması nedeniyle su baskınında zarar gören ev ve işyerlerinde incelemelerde bulunmak üzere İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr Ümit ÖZLALE ve Genel İdare Kurulu Üyesi Rıdvan UZ İzmir’e geldiler. Kendilerine İl Başkanı Hüsmen KIRKPINAR ve İl Divan Kurulu üyeleri de eşlik ettiler.

Yetkililerin 2020 yılının genelinde İzmir’e düşen yağış miktarının % 18 inin bir gecede yağdığı belirtilen açıklamalarda, en çok yağış alan ve etkilenen Konak, Güzelyalı, Göztepe Karabağlar, Poligon, Menderes Merkez ve Çatalca köyünde zarar gören esnafları ziyaret ederek onların istek ve sıkıntılarını dinlediler.

Küresel ısınmanın emsalsiz boyuta ulaştığı dönemimizde iklim değişikliklerinin mercek altına alınıp ulusal düzeyde önlemler alma yönünde çalışmalar yapılması ve bu çalışmalarında uygulanması yönünde Hükümetlere ve Yerel Yönetimlere büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir.

Yeraltı madenlerinin yeryüzüne çıkarılması çalışmalarında ağaç ve bitki örtüleri yok edilmektedir. Tabiattaki tüm canlıların bundan etkilenerek yok olmasına neden olmaktadır. Verimli topraklar zengini ülkemizde ekolojik dengenin bozulması ile iklimlerin felakete varan değişiklik göstermesi, tarımın yok olması noktasına gelmesi nedeniyle çiftçimiz ve esnafımızı zor günler beklemektedir.

Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. Ümit ÖZLALE ülkelerin kalkınabilmesi için tarım ve hayvancılığın önemine değinmiş ve iklim değişiklikleri ile ilgili paralel olarak politikalar üretilmesi, çiftçilik ve hayvancılık yapan esnafın desteklenmesi yönünde açıklamalarda bulunmuştur.