İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, 85 kişilik Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulu üyelerini tanıttı. Ulupınar, İzmir ve Türkiye'de çıktıkları yolun iktidar yürüyüşü olduğunu söyledi.

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, uzun bir aradan sonra yönetim kurulunu belirledi. 85 kişilik yönetim kurulu üyeleri arasında hayli dikkat çeken isimler yer aldı. Listede; AKP, DSP, MHP, DP, DYP, CHP’de siyaset yapanlar da var. Tanıtım toplantısında konuşan İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, eski bir siyasetçi olmasına rağmen çok heyecanlı olduğunu belirterek, yerel ve genel siyasete dair önemli mesajlar verdi. Kimsenin gömlek değiştirmesini istemediklerini belirten Yıldırım, şunları dile getirdi: “Ülkemizin içinde bulunduğu şartlarda, siyaseti bir tercih olarak değil bir mecburiyet olarak gördük ve bugün gereğini yapıyoruz. İYİ Parti, siyasi yelpazede kendisine yer bulmak gibi sıradan bir amaçla değil, Türk siyasetinin ihtiyacı olan normalleşmeyi sağlamak ve toplumun tüm kesimleri için ortak geleceği inşa etmek için Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener önderliğinde ‘Biz varız’ demiştir. İYİ Parti olarak çıktığımız bu yolda, bu bir iktidar yürüyüşüdür. Demokrasi tarihimizdeki kahramanların ayak izlerine basa basa çıktığımız bu yürüyüşte, ülkeye açık açık ihanet edenler dışında hiç kimseye, hiçbir sosyal kesime ve aidiyete karşı rezervimiz yoktur. Çünkü aidiyetlerin ayrıştırdığı değil hukukun ve demokrasinin birleştirdiği toplumsal düzeni savunuyoruz.”

İZMİR MODEL OLACAK

İYİ Parti’nin sadece şikayetleri dile getirmek ve itirazların partisi olmak için kurulmadığını kaydeden Yıldırım Ulupınar; “Amacımız, intikam veya rövanş gibi kavramlardan uzak durarak, demokratik biçimde çözüm önermek ve halkımızdan gördüğü destekle bu çözümleri hayata geçirmektir. İktidarımızda; parlamenter sisteme geri dönülecektir. Zengin, adil, özgür ve mutlu Türkiye’nin temelleri atılacaktır. Hem Batı hem İslam dünyasıyla ilişkilerimiz normalleşecektir. Taassuba değil bilim ve teknolojiye ağırlık verilecektir. Yerel yönetimler, partilerin ve genel başkanların değil halkın yerel yönetimleri olacaktır. Yargı bağımsızlığı tüm bağımsızlıkların anası olarak kabul edilecektir. Devlet işleri en yakın akrabaya, en iyi partizana veya başını en kolay eğene değil, en ehil olana verilecektir” diye konuştu. İzmir’in genel ve yerel iktidarların çekişmesinde mağdur edildiği süreçlerin İYİ Parti’nin iktidarıyla son bulacağını savunan Ulupınar; “İzmir layık olduğu hiçbir hizmet ve ilgiden geri kalmayacaktır. Bizler İzmir yönetimine büyük bir şevkle talip olduk. Layık görüldük. Amacımız İzmir il ve ilçe teşkilatlanmasında partimizin geneli için bir model oluşturmak ve bunun Türkiye genelinde yaygınlaşmasını sağlamak” dedi. Ulupınar konuşmasının ardından il yönetim ve il disiplin kurulu üyelerini tek tek tanıttı.



Yönetimde kimler var?

Yıldırım Ulupnar’ın listesinde DSP eski Milletvekili Rahmi Sezgin ve DYP eski Manisa Milletvekili Cengiz Üreten de yer altı. Liste, şunlardan oluşuyor: Koray Ükünç, Ergin Oğuz, Şeref Şencanbaz, İbrahim Dönertaş, Mevlüt Durmuş Kara, Nurdan Sargın, Rahmi Sezgin, Cengiz Üretmen, Ali İhsan Ülker, Mehmet Armağan Abacıoğlu, Ülkü Doğan, Galip Çetin, Erhan Atlı, Bülent Kırılmaz, Gizem Babayiğit, Hüsmen Kırkpınar, Ahmet Rüştü Kadıoğlu, Mehmet Kamil Ergenekon, Murat Kapkaç, Kemal Sevinç, Haluk Hayri Öztekin, Gökten Gök, Hüseyin Meşeli, Songül Birçek, Şükrü Çakır, Murat Çakar, Hayri Köseoğlu, Evren Gülay, Bülent Uygur, Ufuk Dulun, Öztürk Keskin, Osman Çandır, Sevim Kayahan, Lütfi Kılıç, Hakiyan Öztekin, Ahmet Kervan, Mediha Keskin, Oktay Çetintarakçı, Mehmet Balvar, Melik Yazır, Mehtap Tamer, Adnan Selvi, Fatih Komili, Ömer Özkan, Serap Ocak Kaşka, Mehmet Murat Gök, Mehmet Ali Danışman, Saim İşlek, Nuray Savaşan, Cumhur Kansu Kaynar, İsmail Vatansever, Zeynel Yılmaz, Sema İşleker, Mehmet Özer, Ahmet Murat Beydoğan, Seda Özçelik, Tuğba Uzer, Can Yeşilpınar, Alper Can Ketenci, Atila Certel, Esra Akkaş, Mehmet Şükrü Ağırbaş, Sinan Çiğdem, Mehmet Ali Sarızeybek, Serpil Gencer, Çağrı Özdemir, Sabahattin Topuz, Kurtuluş Ürkmez, Funda Doğan Kapukıran, İrfan Anbar, Gülşen Dizdarer, Serhat Bayülken, Burak Üstünbaş, Ramazan Dündar Tanrıverdi, Hacer Hande Güven, Nurettin Özturan, Sema İkizoğlu, Ayşe Ertürk, Süleyman Serdar Işıldar, Musa Serbest, Fatih Özen, Sevil Duru, Hasan Mert Yılmaz, Arzu Büyükköprü

DİSİPLİN KURULU

9 kişilik İl Disiplin Kurulu ise şu isimlerden oluştu: Vedat Ahi, Mehmet Dolunay Köstepen, Ayhan Saltan, Bayram Ata, Buğra Erkulus, Özer İnce, Tülin Dilşen, Tülay Yaman, Şenay Atalay.
Açıklamanın ardından 5 dakikalık bir il yönetim kurulu toplantısı yapıldı. İyi Parti’nin çiçeği burnunda yeni yönetimi daha sonra Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.