Türkiye'de 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ile genel seçimlere girebilmesi için İYİ Parti'ye geçen CHP'li 15 milletvekili, geri döndü. İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, artık yuvaya döndüklerini belirterek, "Umutluyuz, biraz üzüldük, sıkıldık ama mutluyuz" dedi.

İYİ Parti'nin seçimlere katılabilmesi için 24 Nisan'da CHP'den bu partiye transfer olan 15 milletvekili, geri döndü. Bu vekillerden biri olan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, partisini çok özlediğini belirterek, milletvekili aday adaylık başvurusunu bugün yapacağını açıkladı. Kesin listelerin 21 Mayıs'a kadar seçim kuruluna verileceğini kaydeden Bayır, yuvaya döndüklerini ve artık CHP'yi iktidar yapmak için çalışmalara başlayacaklarını belirtti. Bayır, "Yuvaya döndük. CHP'den aday olacağız. 15 arkadaş olarak gidip müracatımızı yapacağız. 21'ine kadar listelerin seçim kuruluna verilmesi gerekiyor" dedi.

İYİ Parti'ye gidiş amaçlarının, onların seçime katılmasını sağlamak olduğunu kaydeden Bayır, "Bunu da başardık. Seçime girebilecekler. Biz de yuvaya geri döndük. Arada iğnelemeli şaka yapan arkadaşlar oldu. 40 yıldır siyasetin içinde olunca bu şakalar bile batıyor. Ama sonuçta evimize döndük, şimdi sahaya inerek biran önce CHP'yi iktidar yapmak için çalışacağız. Ve başaracağız. Umarım bu kez tamam" diye konuştu.

İYİ Parti’ye katılan 15 milletvekili CHP’ye geri döndü. 15 milletvekilinin CHP’ye geri dönmesiyle ilgili TBMM’de açıklama yapıldı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Arkadaşlarımız Türkiye siyaset tarihine geçecek bir kararı uygulamak üzere hep birlikte bir adım attılar. Giderlerken dönüşleri konuşuldu. Birileri onları itibarsızlaştırabileceklerini düşündüler. Ama bu kamu vicdanından, halkın vicdanından geriye tepki. İlk andan itibaren 15 arkadaşımızın yapmış olduğu büyük fedakârlık, kamuoyunda büyük bir takdirle karşılandı." dedi.