MHP lideri Devlet Bahçeli, kongrede liste dışı bırakılan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz'ı partilerine davet etti. Arkaz bu davet üzerine MHP'ye geçti.

Bugün ilk olarak bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan Bahçeli, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Sayın Hayati Arkaz’ın el öpme olayından sonra ‘sistemli bir şekilde saldırılara maruz kaldığını ve dışlandığını’ ifade ederek şunları söyledi: “En son olarak da İP’in 2. Olağanüstü Kurultayı’nda GİK listesinin dışında bırakılmıştır. Değerli dava arkadaşımız Hayati Arkaz ve benzeri durumdaki arkadaşlarımızı yakından takip ediyoruz. MHP olarak öncelikle değerli dava arkadaşımız Hayati Arkaz’ı partimize davet ediyoruz. Kamuoyunun bilgi ve taktirine sunarız.”

VEKİL SAYISI 41’E DÜŞTÜ


Bahçeli’nin bu daveti üzerine de Arkaz, “Benim için büyük bir onurdur” diyerek MHP’ye geçme kararı aldı. Bir süredir mevcut partisinden kopuk olduğunu belirten Arkaz, sürecin kurultayla ilgili olmadığını söyledi. Böylece İYİ Parti milletvekili sayısı 41’e düşerken MHP’nin vekil sayısı ise 50 oldu.

KORAY AYDIN: BAHÇELİ KENDİ İLKELERİNİ YERLE YEKSAN ETTİ


Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, “Yıllar yılı milletvekili transferi yapmamayı bir ilke olarak benimseyen Sayın Bahçeli, bugün hem partimizin içişlerine karışmış, hem de ‘milletvekili transfer borsasını’ açmak suretiyle, kendi ilkelerini kendi eliyle yerle yeksan etmiştir” dedi.

Hayati Arkaz’ı da eleştiren Aydın, “Partimizden ayrılan Sayın milletvekili de yaklaşık bir ay önce ‘Benim partim İYİ Parti, Genel Başkanım Meral Akşener. Sonuna kadar da siyasetimi İYİ Parti’de yapacağım’ demişti. Şimdi soruyoruz: 1 ayda ne değişti?” ifadelerini kullandı.