9 EYLÜL I GÖKÇE ADAR - 23 Haziran’da tekrarlanacak olan İstanbul seçimleri öncesinde Yüksek Seçim Kurulu kararı ile mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu’na ittifak ortağı İYİ Parti'nin İzmir İl Teşkilatı’ndan destek geldi. Teşkilat, Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı mitingde söylediği ve kısa sürede slogan haline gelen “Her şey çok güzel olacak” yazılı pankart astı. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, astıkları pankart ile Ekrem İmamoğlu’na destek verdiklerini belirterek, “Pankartı asmamızın nedeni, seçim ile kazanılmış milletin iradesi ile belediye başkanlığı koltuğuna oturmuş olan Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu’na destek içindir. Milletin iradesi ile Yüksek Seçim Kurulu’nun tescili ile mazbatası verilen Ekrem İmamoğlu’nun koltuğunun alınması, yerine kayyum atanması, 23 Haziran’da seçimin tekrar yapılacak olması bize bu pankartı yazdırdı” dedi. 

‘Büyük farkla kazanacak"

24 Haziran sabahı büyük bir fark ile Ekrem İmamoğlu’nun tekrar İstanbul Büyükşehir Başkanlığı koltuğuna oturacağını söyleyen Başkan Kırkpınar, şu ifadeleri kullandı: “Her şeyin çok güzel olacağını ifade eden pankartımızı, ülkenin geleceğinden ümit kesen gençlerimiz, seçim vaatlerinde yaşa takılan emekliliklerimiz, 2 bin 20 TL ile hayat pahalılığı ile mücadele eden dar ve sabit gelirli vatandaşlarımız, köyde yaşayıp da tarım ve hayvancılık ile uğraşma imkanı bulamayan köylülerimiz, evine patatesi bile tane ile almaya başlayan halkımız için astık. 23 Haziran gecesi 24 Haziran sabahı, Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu’nun yine halkın iradesi ile büyük bir fark ile seçimi kazanacağını iddia ediyorum. Her şeyin güzel olacak demek ile kalmayacağız, her şeyin güzel olması için milletimiz ile buluşup kucaklaşacağız.” 

Yaşanılan durumu hak gaspı olarak değerlendiren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Bu bir hak gaspıdır. Bu hak gaspının ortadan kalkması için halka güveniyoruz. Milletin iradesi ile biliyoruz ki, her şey çok güzel olacak” diye konuştu.