Teşkilat yapılanmasını tamamlamak üzere olan İYİ Parti, İzmir’de kongrelerini başlatıyor. 10-11 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan kongreler öncesi konuşan İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, temennilerinin tek listeli seçimler yapmak olduğunu söyledi.
İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı, eksiklikleri gidermek için çalışmalarını sürdürüyor. İYİ Parti, İzmir Bergama hariç tüm ilçelerde başkanlarını belirledi. Karabağlar İlçe Başkanlığı’na Hasan Yıldız getirilirken, Dikili’ye ise Altan Aktuğ atandı. Kurucu ilçe başkanları, teşkilatları oluşturduktan sonra aktif olarak göreve başlayacak. Öte yandan İYİ Parti, ilçe teşkilatlanmalarını tamamlar tamamlamaz, kongrelerin startını verecek. 10-11 Şubat tarihlerinde ilçe kongrelerini gerçekleştirmeyi planlayan parti, bununla birlikte tüm enerjisini 2019’daki seçimler için harcayacak. Kongre takvimi hakkında konuşan İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, temennilerinin seçimlere tek liste ile gidilmesi olduğunu açıkladı. Mevcut başkanların kongrede delegenin karşısına çıkacağını vurgulayan Yıldırım; “Temennimiz mevcut başkanlarla kongreye gidilmesi yönünde. Henüz arkadaşlarımızın performanslarını görmedik. Hiçbir arkadaşımıza ‘Siz kenara çekilin bu işi yapamıyorsunuz’ diyemeyiz. O nedenle arkadaşlarımızın performanslarını görmek için arkadaşlarımızla devam etmek istiyoruz” dedi.

İYİ Parti 15 günde bir yönetim toplantısı yapacak


Partinin artık yerine oturduğunu söyleyen Yıldırım Ulupınar, parti tüzüğüne göre ayda bir yönetim kurulu toplantıları yapmaları gerektiğini belirtti. Ulupınar, kendilerinin ayda bir değil 15 günde bir yönetim kurulu toplantısı yapacaklarını açıkladı. İzmir’de İYİ Parti’nin durumunu görmek için yaptıkları anketin yakında sonuçlanacağını vurgulayan Ulupınar, anketin net sonuçları eline geldiğinde açıklama yapacağını ifade etti.