Haber/ Gökçe ADAR

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı, partiye katılan 273 üyeye rozetlerini takmak üzere töreni düzenledi. İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Koray Aydın, İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, GİK üyeleri, İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İl Sekreteri Dündar Tanrıverdi, il başkan yardımcıları, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve yönetimleri, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Törende konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Koray Aydın, İYİ Parti'nin kısa süre içerisinde çok yol katlettiğini ifade ederek, "Partimizi kuralı 2 yıl 22 gün oldu. 2 buçuk ayda teşkilatlanan bir partiyiz. Mecliste 43 vekilimiz oldu. 5 milyon oy aldı. Bunu 6 ayda başarabilen bir siyasi parti daha yok. Hiçbir dönemde yaşanmayan bir muhalefet yapıldı. Bugün iktidar, topal ördek. Mahalli idarelerde gücünü kaybetti. İYİ Parti, kandırılmışlığı gören milyonlarca insanın tutunacak bir dalı oldu" dedi.

Milli güvenlik sorunu

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray da, ülkede yaşanan işsizliğin giderek arttığını ifade ederek, Türkiye'nin ekonominin milli güvenlik sorunu haline geldiğini söyledi. Çıray, "Türkiye’nin AK Parti dönemi dışarıya ödediği faiz oranı 152 milyar dolar. IMF’e borcu kapattık diyorlar ama özel sektör üzerinden borçlanıyorlar. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı çıkıp, ‘Emeklilikte Yaşa Takılanlar İskandinavya’daki gibi Türkiye’yi iflas ettirecek’ dedi. Keşke İskandinav ülkelerindeki gibi olsaydık. Oradaki ölüm oranları, çalışanların yaşlı nüfusa bakma oranı değişik. Orada kişi başına düşen gelir 55 bin ile 70 bin dolar arasında. Türkiye’de ise 10 bin dolardan 8 bin dolara düştü. Evet, Türkiye’de bir İskandinavya var mı, var. Saray ve çevresi İskandinavya. Biz bir şey demiyoruz, rakamlar bunu gösteriyor" diye konuştu. İktidarın sağlık politikalarında da iflas ettiğini dile getiren Çıray, şöyle devam etti: Sağlık politikalarını da iflas ettiler. AK Parti artık Türkiye’yi yönetemez hale geldi. Bayraklı'ya yeni şehir hastanesi yapacaklar. Narlıdere'den bir hasta nasıl yetişecek? Yolda ölmeyecek mi? İYİ Parti iktidarında şehirlerin her yerine dağılmış kolay ulaşabilir hastaneler yapacağız. Böylece vatandaş yolda ölmeyecek." Suriye meselesinin milli mesele olmadığını da belirten Çıray, "Milli meselemiz olmayan bir konuda şehit olan her evladımız cinayete kurban gitmiştir" diye ekledi. Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Amerika ziyaretini eleştirerek, “Amerika’ya gittiğiniz S400 sorunu çözüldü mü? Patrik meselesi çözüldü mü? Güvenlikle ilgili bölgenin sorunu çözüldü mü? Türkiye’nin dertleri duruyor. Herhangi bir sorun çözülmüş değil. İYİ Parti olarak biz sorunlara dikkatle yaklaşıyoruz" dedi. Konuşması sırasında eline şişirilmiş bir balon alan ve balonu ülkedeki ekonomiye benzeten Dervişoğlu, "Mutfakta yangın var yangın. Bu memlekette işini, imkanlarını kaybettiği için seri intiharlar yaşanıyor. Bu Türkiye açısından utanılacak bir durumdur. Türkiye her geçen gün elimizin altından kayıyor. Bu elimde gördünüz balon gibi ülke ekonomileri de işte böyle sönüyor" şeklinde konuştu.

Soyer'e seslendi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e seslenen Dervişoğlu, 24 saat yaşanabilen bir kent istediklerinin altını çizdi. Dervişoğlu, şöyle konuştu: "Biz, belediye başkanlarımızdan hizmet ve istihdam istiyoruz. 24 saat yaşanabilir şehir istiyoruz. Tarımın canlandırılması için hamleler istiyoruz. Biz büyükşehir belediye başkanımızdan körfezi, fuarı geri istiyoruz. İzmir’i sağlık tarım ve eğitim kenti olarak görmek istiyoruz. Kendi görev alanında bir takım sorumlulukları yerine getirmesini istiyor, İYİ Parti olarak da üzerimize düşeni yapacağımızı taahhüt ediyoruz. Ama yanlış laf, icraat ve uygulamalar söz konusu olursa onlarla işbirliği yaptığımız gibi farklı da konuşuruz.

‘Kurtuluşun reçetesi’

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar da, "13 ay önce 4 bin 800 civarındayken bugün yaklaşık 12 bin üyemiz var. Eğer bugün bu toplantımız olmasaydı teşkilatımız hafta sonu olmasına rağmen hala üye çalışmalarını sürdürüyor olacaktı. Bugün bizim için bir dönüm noktasıdır. Başlattığımız yolculuğu erken bırakıp aramızdan ayrılanlar olabilir. Üye olmamasını talep ettiğimiz bazı vatandaşlar imtina edebilir ama biz bu işten vazgeçmeyeceğiz. Şu an üye sayımız 200 bin ise, bu sayıyı 500 bine çıkarmamız lazım. Bu sadece benim değil hepimizin görevidir. Kurtuluşun tek reçetesi İYİ Parti’dir” diye konuştu.