Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur, Burak Oğuz’un belediye başkanlığı görevini yürüttüğü sırada tutuklanmasıyla yerine kayyum olarak atanan Kaymakam Önder Can’ın önce encümeni sonrasında da meclisi iptal ettiğini açıkladı.

Egedesonsöz'ün haberine göre geçtiğimiz hafta gerçekleşmesi gereken encümen toplantısını yapmayan Can’ın Ocak ayı olağan meclis oturumu için de herhangi bir davet ve gündemle ilgili bir bilgilendirme yapmadığını aktaran İlçe Başkanı Özbadur, “Normal, resmi meclis toplanmıyor. Biz grup toplantımızı yapacağız. Normalde meclis prosedürü gereği 2-3 gün öncesi gündem maddesi gönderilir. Mecliste hangi gündem maddeleri varsa bize yazılır. Ama meclis toplantıları prosedür gereği ilk ayın ilk iş günü yapılır, saat belirlenir. Daha önce belirlenen tarihimizi 2 Ocak olarak hatırlıyorum. Herhangi bir bildiri gelmedi. Biz kendi grup toplantımızı yapacağız. Meclis toplantısı sonunda bir sonraki toplantının günü ve saati belirlenir” dedi. Yeni süreçte Urla Belediyesi’nin meclisinin toplanıp toplanmayacağı üzerine bilgi veren Özbadur, “Çağırırsa hay hay! Çağırmadığı zaman bilme şansımız yok. Tamamen kendine geçti. Encümen vardı mesela, iptal etti. Geçen hafta olması gereken encümen toplantısı yapılmadı. Şimdi meclis içinde çağrı yapılmadı. Biz de grup toplantımızı halka açık bir şekilde yapmak için davet ettik” diye konuştu.

CHP'den hamle

Bu arada CHP, Belediye Meclis toplantısıyla ilgili flaş bir karar aldı. Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katılımıyla bugün grup toplantısı yapılacak. CHP Urla İlçe Başkanlığı, ‘Kayyum idaresi değil halk iradesi’ başlığıyla duyuru yaparken toplantının ESO Park’ta saat 16:00’da yapılacağı belirtildi.