“Çok boyutlu yoksulluk” verilerini vermediler, Türkiye’nin yoksulluğu hesaplanamadı!!

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, TBMM’de 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi üzerine konuştu. İnsan Haklarına Duyarlı Bütçelemeyi anlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Türkiye’nin yoksulluk üzerine verilerini gizlediğini, bu nedenle de Türkiye’nin “Çok Boyutlu Yoksulluk Endeksi”nin hesaplanamadığını ortaya koydu.

2021 bütçesi; 5’li çetenin cüzdan hakkı bütçesi,  kuru ekmek bütçesi

İnsan Haklarına Duyarlı Bütçelemenin herkesin insan onuruna uygun yaşam sürmesi için devletin asgari gereklilikleri karşıladığı bütçe olduğuna dikkat çeken Gülizar Biçer Karaca ‘’Bir devletin uygulayacağı politikalar, bütçelerinden anlaşılır. Bu bütçe, vatandaşların eşit, adil, onurlu bir yaşam hakkını değil, 5’li çetenin cüzdan hakkını koruyan bütçedir, vatandaşa kuru ekmeği reva gören bütçedir.’’ dedi.

AKP Ana Muhalefet olabilirse komisyon başkanlığı vereceğiz!

Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un ‘’Türkiye’de yoksulluk, uluslararası dokümanlarda da belirtildiği gibi sorun olmaktan çıktı” dediğini hatırlatan Gülizar Biçer Karaca; ‘’Bakan’ın dayanağı Uluslararası Çok Boyutlu Yoksulluk Endeksi’nde Türkiye’nin yer almaması… Yoksulluk hakkında atıp tutan Bakanlar yoksulluk verilerini tutmayarak, yoksulluk verilerini paylaşmayarak, Türkiye’nin çok boyutlu yoksulluğunu gizlemiş oluyorlar. İşte bu nedenle Bakanın gündeminde yoksulluk sorunu yok.” Derin Yoksulluk Ağı’nın raporundan alıntılar yapan Gülizar Biçer Karaca Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında yapacaklarını anlattı. ‘’Kamu kaynaklarının adil ve eşit paylaşılmasını biz sağlayacağız. TBMM’de kesin hesap komisyonunu kuracağız.” diyen Biçer Karaca AKP sıralarına “Eğer ana muhalefet partisi olabilirseniz komisyon başkanlığını da size vereceğiz.” diye seslendi.

Milletvekilini millet seçecek, siz de rahat nefes alacaksınız!

“Seçilmiş makamlarda görev yapanların ağlayarak istifaya zorlandığı, hakkında kesinleşmiş mahkumiyet kararı olmadıkça görevden alınarak, yerine kayyum atandığı bu hukuksuzluk düzenine son vereceğiz.” diyen Biçer Karaca; sözlerini şöyle tamamladı: Ak Partili milletvekili arkadaşlarım CHP iktidarında sizler de rahat bir nefes alacaksınız. Özgürlüğün tadına varacaksınız. Nasıl mı? Bu kürsülere her çıkışınızda, mikrofonu elinize her alışınızda genel başkanınıza değil, millete teşekkür edeceksiniz. Millete, millete… Çünkü milletvekilini millet seçecek. Sizler de sarayın değil milletin vekili olacaksınız!”