Ekonomideki son gelişmelerle ilgili yazılı bir açıklama yapan Muharrem İnce, iktidarı eleştirerek 'kötü yönetim'e vurgu yaptı. İnce, "Gidişat akıl almaz bir biçimde ve göz göre göre, milletimizi ekonomik ve sosyal bir felakete doğru götürmektedir" ifadesini kullandı.

CHP'nin 24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce , yaptığı yazılı açıklamayla, seçimden bu yana geçen 40 günlük süreci değerlendirdi.

Türkiye'nin zorlu bir süreçten geçtiğini belirten İnce, "Ülkemiz, maalesef, tarihinin en zorlu dönemeçlerinin birinden geçmektedir. Böyle bir dönemde, Cumhurbaşkanlığı seçiminde vatandaşlarımızdan en çok oyu alan ikinci aday olarak, düşüncelerimi kamuoyu ile paylaşmayı ve yapılması gerekenler konusunda açıklamalarda bulunmayı kaçınılmaz bir sorumluluk olarak görüyorum" dedi.

İnce, "Seçimde rakibim olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, o tarih itibarıyla son 16 yıldır iktidarda bulunmaktaydı. Buna rağmen, ülkemizde, ekonomik anlamda birçok sıkıntının yaşanmakta olduğunu ve 24 Haziran'da kendisine tekrar görev verilmesi halinde, seçimin hemen sonrasında bu sorunların üstesinden geleceklerini vaat ederek vatandaşlarımızdan oy istemişti" ifadelerini kullandı.

MİLLETİMİZ KATLANILAMAZ BİR EKONOMİK SIKINTININ İÇİNE SOKULDU


İnce, açıklamasını söyle sürdürdü: "Vatandaşlarımızın yüzde 52'si bu vaatlere inanarak kendisine oy vermiş ve kendisini Cumhurbaşkanlığı makamına, hem de bu kez, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi gibi, dünya siyasi ve demokrasi tarihinde örneğine rastlanmayacak şekilde tek adam yetkileri ile donatarak oturtmuştur. Seçimin üzerinden yaklaşık 40 gün geçmesine rağmen, maalesef temel ekonomik göstergelerde vaat edilen hiçbir hususta başarıya ulaşılamadığı gibi, her alanda seçimden önceki göstergelerin de gerisine düşülerek, milletimiz katlanılamaz bir ekonomik sıkıntının içine sokulmuştur. Yakın gelecekte bu kötü durumdan çıkılabileceği konusunda herhangi bir ümit de bırakılmamıştır."

Türkiye'nin içerisinden geçmekte olduğu mevcut ekonomik ve siyasi gelişmeler ve bu durumu yaratan 'kötü yönetimin' eleştirisini yapıcı bir tarzda gerçekleştirmeye devam edeceklerini aktaran İnce, "Milletimize, donanımlı ve enerjik bir ekibin her an yönetime hazır halde beklediğini ve hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmaması gerektiğini anlatmayı sürdüreceğiz" dedi.