İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB),23 Haziran'da yeniden belediye başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nu karşılamak için hazırlıklar başladı. Belediye Sarayı Atatürk posteri ve bayraklarla donatıldı. Belediye önünde yapılacak konuşma için ses düzeninin kurulumu sabah erken saatlerde yapıldı. Canlı yayın araçları konumlanmaya başlandı.

Devir teslimi Vali ile yapacak

İBB görevlilerinden edinilen bilgiye göre İmamoğlu mazbatasını aldıktan sonra belediyeye gelecek ve başkanlık mührünü, İBB Başkanlığı'nı vekaleten yürüten İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan alacak.

Devir teslim töreninin ardından Başkan İmamoğlu, belediye önünde toplanması beklenen kalabalığa hitaben bir konuşma yapacak.

Hazırlık çalışmaları İBB ve Valilik görevlilerinin koordinasyonunda yürütülüyor.

İmamoğlu duyurdu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da resmi sosyal medya hesaplarından devir teslim töreninin yarın yapılacağını açıkladı. İmamoğlu, “Değerli hemşehrilerim; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı devir teslim töreni, 27 Haziran 2019 Perşembe saat 18:30'da Saraçhane'deki İBB Başkanlığı makamında yapılacaktır. Tüm hemşehrilerimi yarın saat 18:30’da Saraçhane’deki İBB binası önüne bekliyorum” ifadelerini kullandı.

İstanbul Valiliği'nden de yapılan açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi devir teslim töreni, İBB Başkanlığı Saraçhane binasında 27 Haziran 2019 Perşembe günü saat 18.30'da gerçekleştirilecektir" denildi.

Cuma günü Anıtkabir'e gidecek

Eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, Ekrem İmamoğlu'nun cuma günü Anıtkabir'i ziyaret edeceğini söyledi.