İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Laleli Sanayici İş İnsanları Derneği (LASİAD) Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. İmamoğlu, LASİAD’ın Laleli’deki merkezinde gerçekleştirilen toplantıda, iş insanlarının sektörel ve bölgesel sorunlarını dinledi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, LASİAD yöneticileri ile yaptığı toplantının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, Oda TV soruşturmasıyla ilgili soruyu, “Dünyada itibarsız bir zemin oluşturma konusunda elinden geleni yapan bir sistemin içinde boğuluyoruz, dönem dönem. Bu da onlardan bir tanesi. Bir haber yaptı diye, basın özgürlüğünü elinden alan bu akıl; Türkiye’nin ekonomik, sosyal, turizm, hukuki anlamda bütün itibarlarını yerle bir eden bir anlayış. Derdiniz ne sizin? Hiç kimse sizi eleştirmeyecek mi? Yani bugün Oda TV’yi kapatacaklar, yarın başka bir şeyi kapatacaklar, ondan sonra da ‘Biz demokratız’ diye sağda solda gezecekler. Allah, akıl versin. Bu millet, özgürlüğü seviyor. Bu millet barışı, huzuru seviyor. Bu millet, demokrasiyi seviyor. 2019’dan ders çıkartmayanlara, bu millet gerektiği dersi, gerektiği noktada, sandıkta orda burada vermeyi bilir. Akıllarını başlarına toplasınlar” şeklinde yanıtladı. 

İmamoğlu corona virüsü ile ilgili “İBB’nin Corona virüsü ile ilgili aldığı önlemler nelerdir? İstanbul’da vakaların görüldüğüne dair spekülasyon var. Size ulaşan bir bilgi var mı?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: 
-Bana ulaşan bir bilgi yok. Arkadaşlarımla yaptığımız görüşmelerde ve yapılan açıklamaların haricinde, bize ulaşan bir bilgi yok. Corona virüsü tüm dünyayı etkiliyor. Dün, AB Büyükelçileri ile beraberdim, Avrupa ülkelerinde birçok fuar ve ticari aktivite iptal edilmiş durumda. Ne yazık ki ulaşım yavaşlamış durumda. Şu an Laleli’deyiz. Burada bile ticareti etkilemiş boyutu var; ama Uzakdoğu’daki tedarikçilerinden etkiliyor ama gelmek isteyen insanların gelmemeyi tercih etmemesinden dolayı etkiliyor. İstanbul, bu anlamda çok büyük bir kent ve Allah korusun böyle bir virüsle baş etme konusunda en ciddi sıkıntıları yaşayacak şehirlerden bir tanesi. Bu manada yekli olduğumuz alanlarda, özellikle Corona virüsü ile ilgili toplumun bilinçlendirilmesi, hangi şekillerde korunulabilir ve neler yapılmalı, nasıl tespit edilebilir şekliyle vatandaşlarımızı her mecradan bilgilendirme çabası içerisindeyiz.

İmamoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladıktan sonra Laleli sokaklarında saha incelemelerinde bulundu. LASİAD yöneticileri ile birlikte Ordu Caddesi üzerinden Beyazıt Meydanı’na kadar yürüyen İmamoğlu, sorunları yerinde tespit etme olanağı buldu. İmamoğlu, kendisine eşlik eden İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı’ya, eksik görülen noktalarla ilgili, Fatih Belediyesi de sürece dahil edilerek, gerekli çalışmaların hızlıca yapılması talimatını verdi. İmamoğlu’nu bir anda karşılarında gören onlarca vatandaş, İBB Başkanı ile selamlaşmak ve fotoğraf çektirmek için sıraya girdi. İmamoğlu, kendisiyle fotoğraf çektiren turistlerle de İngilizce sohbet etti