Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek amacıyla Sağlıkta Şiddet Yasa teklifinin Meclis gündemine alınması teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.
Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadelede en ön safta bulunan sağlık çalışanları için alınması gereken önlemler tartışılırken, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda AKP’nin İnfaz Paketi görüşmeleri öncesinde partilerin önerileri görüşüldü.
CHP’nin doktor kökenli İstanbul Milletvekili Ali Şeker Meclis Genel Kurul’da söz alarak, Sağlıkta Şiddet Yasa Teklifi’nin 7 Nisan Dünya Sağlık Günü'nde gündeme alınmasını talep etti. Meclis kürsüsüne doktor önlüğü ile çıkan Şeker, “Hekim kimliğimle konuşacağım, vekil kimliği ile değil” diyerek sözlerine başladı. Hekim önlüğünü Meclis kürsüsüne asan Şeker, “Sağlık çalışanlarını alkışlamak yetmez” sözleri ile AKP ve MHP’li vekillerden yasa teklifinin gündeme alınması için destek istedi. Şeker, “Sağlık çalışanlarını alkışladık ama sonrası üç nokta boşluk. Eğer biz Meclis olarak, Sağlıkta Şiddet Yasası’nı çıkarmayacaksak ne farkımız kaldı sokakta alkış yapanlardan. Sadece alkış yetmez, sorumluluklarınızı yerine getirmenizi istiyorum” dedi.

"1.5 yıldır bekliyoruz"

Sağlık çalışanlarına karşı uygulanan şiddetin önüne geçilmesi amacıyla hazırladıkları teklifin 1,5 yıldır görüşülmeyi beklediğini kaydeden Şeker, “ "Son yedi yıldır 90 bin, son 1.5 yıldır 20 bin sağlık çalışanına şiddet uygulandı” diyerek, yasanın bir türlü çıkarılmamasına tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “2005-2019 yılları arasında, 9 hekim arkadaşımız şifa dağıtırken görevleri başında katledildi. Bunlar rakam deği,l bu ülkenin canları, değerleri bir bir gidiyor. Kaybedilen sadece hekimlerin canı değil, ülkenin sağlıklı geleceği. AKP’nin sağlık politikalarının yarattığı çöküş nedeniyle vandallar tutuksuz yargılanıyor, bana bir şey olmaz diyerek her türlü şiddeti uygulamaya devam ediyorlar. Bu yasaların yetersizliğinin açık itirafı, bu kişiler yeterince ceza alamadıkları,  berat ettikleri için bu şiddeti uygulamaya devam ediyorlar. Bunun için görevimizi yapalım, yasa teklifimizi yasa olarak buradan çıkaralım. Sağlıkçılara moral desteği sağlayalım, bize düşen sorumluluk budur.”

‘AKP sürekli erteliyor’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grubu tarafından sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek amacıyla Sağlıkta Şiddet Yasa teklifinin Meclis gündemine alınması teklifi AKP ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) oylarıyla reddedildi.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel genel kurul öncesi,  “AKP’liler devamlı bu yasayı öteliyor, erteliyor. Biz getirdiğimizde reddediyor. Sağlık Bakanı da bunun çok önemli bir madde olduğunu söylüyor. Meclis, bu kanunu mutlaka gündemine almalı ve görüşmelidir. AK Parti’ye çağrıda bulunuyoruz; bugün ‘Sağlıkta Şiddet Yasası’nın gündeme alınması görüşülecek. Gündeme alınmaya bütün partiler onay verirse, önümüzdeki günlerde birlikte onu hangi gün çıkaracağımızı görüşebiliriz. Bu konuda birazcık samimiyet, birazcık duyarlılık” diyerek AKP ve MHP'li vekillere çağrı yapmıştı.