Haber / Didar DEMİRCİ

Hükümetin korona virüs tedbirleri kapsamında aldığı kararları eleştiren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, hafta sonu sokağa çıkma yasağı dahil, alınan kararların hiçbirinde belediyelerle ortak çalışılmadığını ifade ederek eleştirilerini sıraladı. Sertel, “Evet tüm dünyada korona virüsü var, iktidarda da hasetlik virüsü var. Yerel yönetimlerin çalışmalarını çekemiyorlar, engellemeye çalışıyorlar. CHP’li yerel yönetimler vatandaşa; gıda, işsiz kalana maddi yardım, aş evlerinde yemek desteğinde bulunuyorken iktidar buna bloke koyuyor. Neden? Çünkü muhalefet belediyeleri diye” dedi.

İktidarın söylemlerinden ‘Devlet içinde devlet olur mu?’ sözlerine atıfta bulunan Sertel, “Devlet içinde devlet olur mu diye kafalarında bir şey var. Bir kişi korona virüsünden dolayı yatıp çıksa bile onun denetimini yerel yönetimler yaptı, şehirdeki düzenlemeleri yerel yönetimler yaptı. Tüm dünyada korona virüse karşı ortak hareket edilirken, Türkiye’de böyle bir durum söz konusu değil” diye konuştu.

Destek olmalıydılar

AKP hükümetinin yerel yönetimlerle olan iletişim eksikliğini ‘hasetlik virüsü’ diyerek yorumlayan Sertel, “Bu hasetliği, çekememezliği bıraksınlar. Belediye başkanlarının yaptığı güzel işleri desteklemeleri lazım. Yerel yöneticilerimiz halka; gıda yardımı, maske, işsiz vatandaşın kesesine para yardımı gibi birçok konuda destek oluyordu. Bu durumların önüne geçeceklerine belediye başkanlarını desteklemeleri daha iyi olurdu” dedi.

Meclisten kaçmamız söz konusu değil

Son olarak mecliste AKP ve MHP’nin oylarıyla geçen İnfaz Yasasına ilişkin, CHP’li vekillerin yasayı oylamada bulunmamaları hakkındaki eleştirilere cevap veren Sertel, “Biz bir partiyiz. Bizim grup başkanvekilimiz, sözcümüz var. Onların talimatları doğrultusunda hareket ederiz. Bizim meclisten kaçmamız söz konusu değil! Bu yasa teklifi konusunda mecliste vekillerimiz gerekli mücadeleyi verdi, konuşmaları yaptı. CHP’nin izleyeceği yol süreç içerisinde ortaya çıkacaktır” diye konuştu.