AKP Narlıdere İlçe Başkanı Bilgi, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ulupınar'ın 2014-1017 yılları arası AKP'ye üye olduğunu açıklamasına, Ulupınar'dan sert yanıt geldi

Geçtiğimiz hafta İzmir’de yayın yapan yerel bir gazeteye demeç veren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar “30 yılı aşkın devam eden siyasi hayatımı DYP’de geçirdim. Asla AKP veya başka bir partinin üyesi olmadım. AKP’ye sadece şu anki başbakan Binali Yıldırım’ın belediye başkanı olması için destek verdim. Sadece 4 aylık süreçte destek verdim. İstifamı dahi DYP’den vererek İYİ Parti’yi kurduk” ifadelerini kullanmıştı.

AKP'Lİ BİLGİ YALANLADI
Ulupınar'ın bu açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyleyen AKP Narlıdere İlçe Başkanı Aslan Bilgi, Ulupınar’ın 2014 yılında AKP'ye üye olduğunu söyledi. Üyelik belgelerini gösteren Bilgi şöyle konuştu: “Ulupınar bir gazeteye verdiği beyanatta AKP veya başka bir partiye asla üye olmadım demiş. Bu apaçık yalan bir açıklamadır. Ulupınar 2014 ocak ayında Narlıdere ilçe teşkilatımıza üye olmuştur. Üyelik rozetini de bizzat Binali Yıldırım takmıştır. 2017 yılına kadar da üyemiz olarak devam etmiştir. 25 Eylül 2017’de noter aracılığıyla üyelik iptali için ilçemize başvurdu. Bizde 3 Ekimde gerçekleştirdiğimiz yönetim kurulu toplantısıyla üyeliğini düşürdük. DYP’den değil Ak Parti’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçmiştir” dedi. Bilgi, “Bunlar yalanla siyasete başladılar, yalanla sürdürmeye devam edecekler. Bu millet zamanında çok yalancı siyasetçi gördü. Hiçbirine de prim vermedi. Bunlara da vermeyecektir” dedi.

ULUPINAR: ÜYE OLMADIM
Ulupınar, AKP'li İlçe Başkanı Aslan Bilgi’nin kendisini yalan söylemekle itham etmesine sert tepki göstererek, Bilgi’nin gösterdiği belgelerin ‘sahte’ olduğunu iddia etti. İddiasının belgesinin Yargıtay’da bulunabileceğini dile getiren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, “Ben üye olmadım. Üye yapmışlar. Bir şey diyemem. Ben üye olmadım, benim imzaladığım bir evrakı çıkartamazlar. Yargıtay orada, her şey ellerinde, giderler bakarlar. Aslancım hazine bulmuş gibi sarılmış olaya. Beni İzmir tanır” dedi. Bilgi’ye seslenen Başkan Ulupınar, “Bana yalancı demek Aslan’ın hakkı da haddi de değil. Benimle ilgili konuşurken Besmele çeksin konuşsun. Bunları muhatap alırsam, sokağa çıkamaz hale getiririm onları” diye konuştu.