CHP İzmir İl Örgütü, 24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile milletvekilliği genel seçimlerinde farklı siyasi partilere oy veren seçmenin peşinde. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "24 Haziran seçimlerinde farklı kaygılar ile diğer partilere yönelen kitleler oldu. Şu anda bizim önceliğimiz bu farklı partilere gidenleri, yeniden CHP çatısı altında birleştirmek" dedi. Yücel, ayrıca seçmenin İzmir'de CHP'li adaylar üzerinde birleşeceğini iddia etti.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partisinin aday belirleme sürecinin devam ettiğini açıkladı. İzmir'de CHP'li belediyelerin olmadığı 8 ilçe için adayların erken açıklanması yönünde genel merkeze öneri sunduklarını hatırlatan Deniz Yücel, henüz bu konuda somut bir adımın olmadığını söyledi. AK Parti ile MHP'nin yerel seçimlerde de iş birliği yapmasının İzmir'de karşılık bulamayacağını savunan Yücel, "AKP ve MHP'nin yerel seçimlere ittifak yapma kararının altında, AKP'nin tek başına seçimi alamayacağı kaygısı yer alıyor. Yaklaşık 1 ay önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Seçime kendi adaylarımızla gireceğiz' demişti. Sonra ağız değiştirip AK Parti'yi sonuna kadar destekleyeceklerini açıkladı. Bu ittifakın altında seçimi tek başına kazanamayacaklarının nedenleri yatıyor. Yerel seçimlerde darbe alma kaygısı ve korkularının olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

İTTİFAK ENDİŞESİ YOK


Yapılan ittifakın kendilerini endişelendirmediğini dile getiren Deniz Yücel, "Bu konu her zaman ihtimal dahilinde tuttuğumuz bir konuydu. Geçtiğimiz seçimde de yapıldı ama oy oranlarına baktığımızda, ittifakın CHP'nin başarısını olumsuz olarak etkilemediğini görüyoruz" diye konuştu. 24 Haziran seçimlerinde CHP'ye oy veren belli bir kitlenin farklı yönlere gittiğini gördüklerini ve 31 Mart yerel seçimlerinde bu kitlenin yeniden CHP'ye döneceğini düşündüklerini de aktaran Başkan Yücel, şunları söyledi:

"Yerel seçimlerin kendine göre farklı dinamikleri var. CHP İzmir'de yerelde en güçlü olan parti. Farklı siyasi partilerden de CHP'nin adaylarının oy alabileceğini düşünüyoruz. İzmir'de CHP'li yerel yönetimlerin başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere bir başarı hikayesi var. O nedenle yerel seçimde hangi partiden olursa olsun İzmir'de CHP'nin adayı üzerinde bir birleşme olacağını düşünüyoruz."

'BAŞKA PARTİYE GİDEN İHANET EDER'


İzmir'de 30 ilçeyi ve Büyükşehir Belediyesi'ni kazanacaklarını öne süren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, aday adayı olan ancak aday gösterilmeyenlerin CHP'ye küsmemesi gerektiğini belirterek, çeşitli uyarılarda bulundu. Yücel, "Aday gösterilmeyip de başka bir partiye giden, aday olan veya başka partiyi destekleyenler, sadece partisine değil ülkesine de ihanet etmiştir. Bu konuda herhangi bir taviz vermeyeceğiz. Bu bir vatan görevi. 'Ben' diyerek bir yere varamayız. Bunu arkadaşlara anlatıyoruz. Bu tip şeylere başvuranlar olursa, gerekli her tür tedbiri alırız" dedi.

Yerel seçimlerde İYİ Parti ile olası bir işbirliği sonucunda CHP'lilerin tepki amacıyla örgüt çalışmalarına katılmama ihtimalini de değerlendiren Yücel, şu açıklamada bulundu:

"AKP İktidarına son vermek istiyorsak, herkese ihtiyacımız var. CHP İzmir İl Örgütü olarak gücümüzün farkındayız ama toplumda AKP iktidarından rahatsız olan herkese kapımız açık. Bu konuda farklı siyasi partiler ile dayanışma içerisine girebiliriz. İYİ Parti de bunlardan biri. Zaten genel başkanlar düzeyinde görüşmeler yapılıyor ancak önemli olan seçmende ittifak ve dayanışma sağlanması. Bu zaten İzmir'de var. Yerel seçimlerde de kendini gösteriyor."

'SEÇMENİN TOPLANACAĞI SİYASİ ÇATI CHP'DİR'


2014 seçimlerinde 8 ilçenin kaybedildiğini hatırlayan Yücel, bunun CHP'nin başarısızlığı veya seçmenin CHP'ye yönelmemesi nedeniyle değil de yapılan hatalardan kaynaklı olduğunu söyledi. Yücel, "Her ilçenin kendine göre bir takım özellikleri var. Yapılan bir takım hatalar, eksiklikler ve adayların başka partilere gitmesi var. İzmir'de halk nezdinde bir dayanışma ve ittifak zaten kuruluyor. Burada seçmenin toplanacağı yer, siyasi çatı CHP'dir. İYİ Parti veya farklı bir siyasi parti ile dayanışma içerisinde girmemiz, örgütte bir rahatsızlık yaratmaz. Burada bizim herkese ihtiyacımız var. Ortak hedef ülkemizde yeniden demokrasiyi tüm kurumları ile birlikte hayata geçirmek. Hukukun üstünlüğünü tesis etmek, devletin kurumlarına güveni sağlamak gerekiyor. Bu hedefi gerçekleştirmek için de yerel seçimler çok çok önemli. Bu yerel seçimlerde sadece İzmir'de değil ülke genelinde başarılı olmamız gerekiyor" diye konuştu.

'İZMİR ÇANTADA KEKLİK DEĞİL'

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, zaman zaman partisine yöneltilen, 'İzmir'i çantada keklik olarak görüyorlar' eleştirilerine de şu sözlerle yanıt verdi:

"Bizim İzmir'i çantada keklik olarak görmemiz söz konusu değil. Her şeyden önce siyaset halka hizmet için yapılır. Biz de gerek il örgütü ve ilçe örgütleri ile belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimiz ile birlikte halka hizmet etmek için çalışıyoruz. O nedenle ne seçmeni hafife alırız ne de İzmir'i çantada keklik olarak görürüz. Şu anda çalışıyoruz ama adaylar belli olduğunda seçim startını vereceğiz ve çalışmalarımız daha da hızlanacak. CHP ile aynı hedefleri ve aynı kaygıları taşıyan toplumun tüm kesimleri ile bir araya gelerek topyekun bir çalışma yapmayı planlıyoruz. CHP içerisinde çalışmış, görev yapmış, emek vermiş isimlerin aday yapılmasını istiyoruz. Örgütle ilişki kurabilen, siyasi bakış açısı olan, iktidara karşı dik durabilecek yapıda ve karakterde isimler aday olmalı. Milletvekilliği seçimlerinde, farklı kaygılar ile diğer partilere yönelen kitleler oldu. Şu anda bizim önceliğimiz bu farklı partilere gidenleri, yeniden CHP çatısı altında birleştirmek. Bunun için sivil toplum örgütleri, hemşehri dernekleri, demokratik kitle örgütleri ve sendikalar ile görüşüyoruz. Bizim önceliğimiz AKP İktidarına, tek adam rejimine son vermek. Bunun için de bizimle yanı kaygıları taşıyan toplum her kesimi ile diyaloğu koparmamak, iletişim halinde olmak." DHA