HDP'nin Diyarbakır'da başlattığı 'Vicdan ve Adalet Nöbeti', 15 Ağustos Salı gününden 20 Ağustos Pazar gününe kadar İzmir'de yapılacak. İzmir'e gelen HDP milletvekilleri nöbetten önce HDP Grup toplantısını Kordon'da çimler üzerinde yapacak.

HDP'nin Diyarbakır'da başlattığı 'Vicdan ve Adalet Nöbeti'nin İzmir bölümü yarın başlayacak. HDP'li miletvekilleri, 15 Ağustos Salı günü saat 12.00'da Alsancak'ta bulunan Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya gelecek. Buradan partililerle birlikte Gündoğdu Meydanı'nın hemen yanındaki Alman Konsolosluğu'nun karşısında bulunan çim alanları üzerinde, saat 12.30'da, HDP Grup Toplantısı yapılacak. Daha sonra ise aynı yerde nöbet başlayacak. HDP'nin Vicdan ve Adalet Nöbeti 6 gün sürecek. 20 Ağustos Pazar günü sona erecek. HDP İzmir milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Müslüm Doğan ve parti yetkilileri grup toplantısıyla 'Vicdan ve Adalet Nöbeti'nin duyurusunun yapıldığı ilanları Konak Medanı ve Kemeraltı'nda dağıttı. Kürkçü ve Doğan, İzmirlileri nöbete destek olmaya çağırdı.

Öte yandan İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri 'de DİSK Ege Bölge Temsilciliği'nde düzenledikleri basın toplantısıyla, HDP'nin nöbetine katılım sağlayacaklarını açıkladı.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçlerinin açıklamasını TMOOB Dönem Sekreteri Melih Yalçın okudu. Yalçın, toplumun ortak beklentisi olan adaletin ekmek gibi, su gibi çok acil bir ihtiyaç olduğunu söyledi.