CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, içerde ve dışarda zor günlerden geçen Türkiye’nin bayrama buruk bir şekilde girdiğini belirterek, “Ancak şu çok iyi bilinmelidir ki; kişisel ikbal ve koltuk sevdasıyla hareket edenler, dini siyasete alet ederek istismar edenler, toplumu ayrıştırmaktan çekinmeyenler asla amacına ulaşamayacaktır. Yurttaşlarımız huzurumuzu bozmaya çalışanlara asla fırsat vermeyecektir” dedi.

TBMM Çevre Komisyonu Üyesi, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Kurban Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaptı. Türkiye’nin ülke içinde ve dışında zor günlerden geçtiğini, bu nedenle bayrama buruk bir biçimde girildiğini belirten Polat, “Ancak şu çok iyi bilinmelidir ki; kişisel ikbal ve koltuk sevdasıyla hareket edenler, dini siyasete alet ederek istismar edenler, toplumu ayrıştırmaktan çekinmeyenler asla amacına ulaşamayacaktır. Yurttaşlarımız huzurumuzu bozmaya çalışanlara asla fırsat vermeyecektir. Gerçek anlamda demokrasiyi, adaleti ve barışı büyüten, ürettiğini eşit ve hakça paylaşan bir ülke ve dünya özlemimi bir kez daha yineliyorum” dedi.

“NE YAZIK Kİ BU BAYRAMA DA BURUK GİRİYORUZ”


CHP’li Polat yayınladığı bayram mesajında, bayramların birlik ve beraberliği perçinleyen, hoşgörü ve paylaşımın en güzel örneklerinin sergilendiği kutsal günler olduğunu anımsattı.

Bayramların özünde, dayanışma, hoşgörü, barış ve mutluluğun olduğunu, kine, nefrete, şiddete, kavgaya ve düşmanlığa asla yer olmadığını vurgulayan Polat, “Adaletin ve hukukun evrensel ilkelerinin yerle bir edildiği, toplumsal barışın ve dayanışmanın yok edildiği, içerde ve dışarda zor günlerden geçtiğimiz bugünlerde ne yazık ki bir bayrama daha buruk bir şekilde giriyoruz” dedi.

“BU BAYRAM HUZUR, TOPLUMSAL BARIŞ VE MUTLULUK GETİRSİN”


Kişisel ikbal ve koltuk sevdasıyla hareket edenlerin, dini siyasete alet ederek istismar edenlerin ve toplumu ayrıştırmaktan çekinmeyenlerin asla amacına ulaşamayacağını ifade eden Polat, şöyle devam etti:

“Yurttaşlarımız huzurumuzu bozmaya çalışanlara asla fırsat vermeyecektir. Dünyada ve ülkemizde yaşanan acı olayların son bulduğu, gözyaşının yerini sevince bıraktığı, işsizliğin, yoksulluğun, baskıların ve yasakların son bulduğu; gerçek anlamda demokrasiyi, adaleti ve barışı büyüten, ürettiğini eşit ve hakça paylaşan bir ülke ve dünya özlemimi bir kez daha yineliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm dünyada akan kanın ve gözyaşının bir an önce durması temennisiyle Kurban Bayramı’nı kutluyor, bayramın ortak özlemimiz olan huzur, toplumsal barış ve mutluluğu getirmesi dileğiyle, tüm hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”