CHP İzmir İl Başkan adaylığına yeşil ışık yakan mevcut başkan Asuman Ali Güven, kongreye sayılı günler kala, rotayı değiştirdi. Güven, CHP İl Başkanlığına aday olmayacak. ilçe başkanlarından yeterli desteği bulamadığını belirterek, 7 Ocak’ta görevini sonlandıracağını açıkladı.

Alattin Yüksel’in istifasının ardından iki yıl önce atama ile göreve getirilen CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, 7 Ocak Pazar günü yapılacak olan il kongresinde aday olmayacağını açıkladı. Geçtiğimiz günlerde ‘Aday olabilirim’ sözleri ile yeni döneme yeşil ışık yakan ancak daha sonra kararını değiştiren Başkan Güven, ilçe başkanlarından yeterli desteği bulamadığı söyledi. Güven; “7 Ocak’tan sonra göreve devam etmem konusunda eğilim, destek oluşmadı. Destek veren arkadaşlara teşekkür ediyorum ama yeterli şekilde ‘devam’ denmediği için geri çekiliyorum” dedi. Kendisinin görevdeki bir il başkanı olduğunu kaydeden Başkan Güven, CHP örgütünden ‘Göreve devam’ diye bir görevlendirme yapılmadığını ifade etti. Bu nedenle görevini 7 Ocak’ta teslim edeceği açıklayan Güven, kırgınlığının olmadığını söyledi. Başkan Güven; “Ben görevimin başındayım. 7 Ocak’tan sonra göreve devam etmem konusunda eğilim, destek oluşmadı. Destek veren arkadaşlara teşekkür ediyorum ama yeterli şekilde ‘devam’ denmediği için geri çekiliyorum. 7 Ocak’ta görevimi teslim ediyorum. Burada ilçe başkanları ve ilçe örgütlerinin tavrından bahsediyorum. Bu tavır, görevimi devam ettirme noktasında olmadı. İlçe örgütlerim benim görevimi devam ettirme noktasında ağırlıklı bir destek göstermediler. Ben de bunları dikkate alarak bu eğilime katkıda bulunmaya çalışıyorum ve ‘peki, siz yeni bir arayışla yeni adaylarla bu süreci değerlendirin, yeni bir başkan belirleyin’ diyorum. Bu konuda hiçbir kırgınlığım yok” diye konuştu.

BAŞKANLAR SESSİZ KALDI


7 Ocak’a kadar görevini layıkıyla yapacağını vurgulayan Güven, bazı ilçe başkanlarının olumlu desteklerinin yanı sıra birçoğunun sessiz kalmayı tercih ettiğini kaydetti. Bu nedenle devam etmesinin doğru olmadığını dile getiren Güven, şunları söyledi:”Tabii ki bu ilçe başkanlarımızın kararıdır, benim görevi devam ettirmem konusunda yeterli bir katkıyı, isteği göstermediler. Böyle bir eğilim görmedim, destek görmedim. Bazılarının var ama yeterli görmedim. Daha güçlü beklerdim. Görevimizi devam ettirmemiz noktasında bir anlayışın gerçekleşeceğini, yarışın olmayacağını tahmin ediyordum ama bunun karşılığı yeterli olmadı.” Kongrede aday olacak kişilere başarılar dileyen Güven, iki güçlü adayın olduğunu hatırlattı. Her iki adaya da önem verdiğini söyleyen Başkan Güven; “Onlar bu yarışa giriyorlar. Kendilerine başarılar diliyorum. Layıkıyla bu görevi yapacaklarını düşünüyorum ve bizim de onlara her türlü desteği vereceğimizi belirtmek istiyorum” açıklamasında bulundu.

Güven:AYRIŞIM OLMASIN


Kongrenin demokratik bir ortamda yapılması çabası içerisinde olduklarını dile getiren Güven, sürecin artık sonuna gelindiğini vurguladı. Güven, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı: “Güzel bir kongre yapma çabası içerisinde olduk. Kongremiz demokratik bir ortamda yapılsın diye bir çabamız oldu. İlçeler kendi iç dinamikleriyle kongrelerini yaptılar. Sonuçta da il kongresi süreci başlamış oldu. Parti fazla ayrışmasın, kendi içinde yarışlara yoğunlaşmasın, birlik beraberlik içinde bu işi derleyelim toplayalım istedik. Biz bir yönetimiz, resmi görevimiz var. Yönetim olarak ben görevimi tüm sorumluluk duygularını en iyi şekilde yapma gayreti içinde oldum. Herkesi kucaklamaya, herkese eşit mesafede olmaya çalıştım. Adil olmaya özen gösterdim ve arkadaşlarımı kucaklamaya çalıştım. İnanıyorum ki güzel ve başarılı bir çalışma yaptık.” CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, il kongresine katılıp katılmayacağı ise henüz net değil.