Ömer Fethi Gürer’in önergesini yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakanlıklarına bağlı tesislerde yüzde 70 hizmet alımı sözleşmesi kapsamında görev yapan personel sayısının 12 bin 521 olduğunu belirtti. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Sağlık Bakanlığında halen taşeron olarak çalıştırılan personelin mağduriyetini soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Gürer, önergesinde, “Hastane Bilgi-İşlem, Görüntüleme, Yemekhane, Güvenlik, Sosyal Tesiste görev yapan ve taşeron firmada %70 hizmet alım sözleşmesi kapsamında kalan çalışan sayısı kaçtır? Bakanlık kadrolarına alınmaları için bir çalışma yapılması düşünülmekte midir?” şeklinde sorular yöneltti. 

Önergeyi yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakanlıkları ve bağlı birimlerde Bilgi-İşlem, Görüntüleme, Yemekhane, Güvenlik ve Sosyal Tesislerde yüzde 70 hizmet alım sözleşmesi kapsamında kalan 12 bin 521 sözleşmeli personelin görev yaptığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca, “Bakanlığımızda sözleşmeli ve taşeron olarak çalışan personelin kadroya alınma iş ve işlemleri Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülmektedir” dedi. 

Hani tüm taşeronlar kadroya alınacaktı? 

Önerge sahibi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise 696 sayılı KHK ile kamuda görev yapan tüm taşeron firma çalışanlarının  kadroya alınacağı açıklanmasına rağmen, çok sayıda kurumda halen taşeron firma adına çalışan on binlerce personelin mağduriyet yaşadığını kaydetti. Karayolları, PTT  kurumunda 30 taşeron firma çalışanı olduğunu belirten Gürer, Sağlık Bakanlığında da 12 bin 521 taşeron çalışanın bulunması sorunun boyutlarını göstermektedir” diye konuştu.

Hemen kadro verilmeli 

Sözleşme farklılığı nedeniyle sadece Sağlık Bakanlığında 12 bin 521  personelin taşeron firma adına çalıştığını ifade eden Gürer, “Sağlık kuruluşlarında aynı işi yaptıkları diğer personeller ile hem maaş hem de sosyal haklar bakımında mağdur olan personele bir an önce asli kadro yolu açılmalıdır” dedi.

Milli Eğitim ve Ulaştırma Bakanlığında da

çok sayıda taşeron çalışan var 

Ömer Fethi Gürer, sadece Sağlık Bakanlığı’nda değil, başta Ulaştırma Bakanlığı,  Tarım ve Orman Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve KİT’lerde çalışan çok sayıda taşeron firma personeline verilen kadro sözünün de bir an önce yerine getirilmesi gerektiğini kaydetti.