AKP iktidarının, yüz yıllık Cumhuriyet döneminin en başarısız iktidarı olduğunu belirten Gürer, ülkede toplumun tüm kesimlerinim yoksulluğa mahkum söyledi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz olarak, başta akaryakıt zamları olmak üzere temel tüketim ürünlerine neredeyse her gün gelen yüksek zamlara tepki gösterdi. 

2002’DE ALTININ GRAMI 18 LİRA İKEN BUGÜN AKARYAKITIN LİTRESİ 20 LİRAYA ÇIKTI 

Yüz yıllık Cumhuriyetimizin en başarısız yönetiminin AKP iktidarı olduğunu söyleyen Gürer, “2002 yılında altının gramı 18 lirayken iktidara gelen AKP akaryakıtın litresini 20 liraya çıkardı. Neredeyse halkın her gün tükettiği her şeye zam geliyor” eleştirisinde bulundu.

AKP ÜLKELİ FAKİRLEŞTİRDİ 

Cumhurbaşkanının tek başına her konuda tek yetkili olmasının ülkeyi yönetilmez hâle getirdiğine değinen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “On yıldır ‘Fahiş fiyatları düşüreceğim.’masalıyla halkı yoksullaştıran AKP, aynı zamanda fakirleştirdi. Çiftçinin, besicinin varlığına sırtını dönen AKP iktidarı, işçi, emekli, memur ve esnafı da yoksulluğa mahkûm etti” diye konuştu.

ZAM ÜSTÜNE ZAM GELİRKEN, AK PARTİ HALEN BAHANE ÜRETİYOR 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Elektriğe, akaryakıta, doğal gaza zam üstüne zam sürerken hâlâ AKP bahane üreterek bunun için farklı kişileri ya da ülkeleri suçlamaya çalışıyor. Temel olan şu: AKP ülkeyi yönetemiyor” ifadelerini kullandı. 

SAVAŞ BÖLGESİ İTHALAT-İHRACAAT SORUNLU

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ayçiçek yağında yaşanan durumu da değerlendirdi. Gürer “ kuraklık, pandemi ve bölgemiz yanında yaşanan savaşın ülkemizde tarımın önemini bir kez daha gözler önüne serdiğini belirterek “ Hububatta, bakliyatta, pamukta,pirinçte, soyada, mısırda, yemde, gübrede AKP iktidarları döneminde dışa bağımlılığımız arttı. Yıllardırsöylüyoruz. Tarım arazilerimiz azalıyor. Çiftçi tarımı bırakıyor. Tarımda Kendi kendine  yeten ülke olmaktan çıktık” diye ancak iktidar ithalatla sorunlar aşılacak sandı.Buğday ton fiyatları yurt dışı alımda 446 doları geçti.Hamyağ da yurt dışından hem fiyat arttı hem temin zorlaştı. TMO 5 litre ayçiçek yağ sattırarak bu sorunlar kalkmayacağını göremeyen bir iktidar var. Ayçiçek için farklı ülkelerden ürün ithal edilemezse sıkıntı büyür. Savaş bölgesinden bitkisel ham yağ ithalinde sorunlar  Ayçiçek yağında fiyatları patlattı. Bazı bölgelerde market rafları boşaldı. Yanlış tarım politikaları, ithalci anlayış bu sonucu yarattı. ÇUKOBİRLİK gibi pamuk  yağ  üreten tesislerinde içi boşaltıldı. Ürettiğimiz pamuktan fazla ithalat yapar duruma geldik. Ayçiçeği alternatif ürün yağlarında da sorun var. Ayrıca İhracaat yaptığımız ürünlerinde savaş bölgesine erişiminde sorunlar var. Plansız öngörüsüz sıkıntılı bir sürece girdik. İktidarın iş bilmezliğinin sonucu bu durumlar oluştu” dedi.