Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayraklı İlçe eski Başkanı Pınar Susmuş yönetiminden 10 kişinin istifa etmesiyle ilçe olağanüstü kongreyle yeniden başkan belirleyecek. İlçe başkanlığı seçim yarışı çekişmeli geçerken kulislerde konuşulan bir konu da Bayraklı’da partinin gündemine bomba gibi düşmüştü. Susmuş’un yerine geçici olarak gelen CHP Bayraklı İlçe Kayyum Başkanı Necati Şahin’in de aday olduğu seçim için Bayraklı Belediyesi’nde görev yapan Didem Gültekin’in de adı geçiyordu. Gültekin henüz adaylığını net bir şekilde duyurmasa da son iddialara göre Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Şahin’i telefonla aramış ve Gültekin’i desteklediğini belirterek, adaylıktan çekilmesini istemişti. Ancak Şahin, aldığı son kararla adaylık sürecinin devam ettiğini duyurdu. Bu süreçte yeni bir gelişme daha yaşandı. 13 Mart’ta yapılacak olan CHP Bayraklı İlçe Kongresi için aday olacağı konuşulan önceki dönem Parti Meclisi Üyesi Didem Gültekin, görev yaptığı Bayraklı Belediyesi’nden ani bir kararla istifa etti. Gültekin “Cumhuriyet Halk Partisi ve parti görevleri en yüce değerdir” demekle yetindi. 2011 yılında, Kaymakamlık sınavını kazanan Gültekin, -CHP aleyhinde basın açıklaması yaparak- partisinden istifa etmesi istenince bunu kabul etmemiş ve Kaymakamlık ataması yapılmamıştı.

ADAY OLACAĞI KONUŞULUYOR

CHP Bayraklı’da, 13 Mart’ta yapılacak olağanüstü ilçe kongresi öncesi adaylık yarışı kızıştı. Seçime girecek isimler bir bir adaylıklarını açıklarken, en sürpriz hamle önceki dönem Parti Meclisi Üyesi Didem Gültekin’den geldi. Kongrede aday olacağı konuşulan Gültekin, görev yaptığı Bayraklı Belediyesi’nden istifa etti. İstifa kararı sonrası parti kulisleri hareketlenirken, Didem Gültekin’in adaylık açıklaması yapıp yapmayacağı merak konusu oldu.

KAYMAKAMLIĞI REDDETMİŞTİ

2014- 2016 yılları arasında Parti Meclisi Üyeliği yapan Didem Gültekin, 2011 yılında girmiş olduğu İçişleri Bakanlığı Kaymakamlık yazılı sınavında 92.00 puanla Aday Kaymakamlık’a hak kazanmış, CHP’deki görevlerinden –aleyhte basın açıklaması yaparak- istifa etmesi istenince kabul etmemiş ve Kaymakamlık ataması gerçekleşmemişti.

DİDEM GÜLTEKİN KİMDİR?

1988 yılında Elazığ’ın Ağın ilçesinde doğdu, Kocaeli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden 2011 yılında mezun oldu. 2002 Genel Seçim sürecinde Ağın İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevini –fiilen- üstlendi. Elazığ-Malatya-İstanbul gibi illerde lise örgütlenmelerinin yeniden başlatılmasına ve aktif hale getirilmesine öncülük ederek “CHP-LİS” adı altında kurumsal örgütlenme modelini geliştirdi.

2004 yılından itibaren eğitim hayatına İstanbul’da devam etti. Bu süre zarfında Beşiktaş İlçe Gençlik Kolları, Kadıköy İlçe Gençlik Kolları ve İstanbul İl Gençlik Kolları’nda aktif görevler aldı.

2006 yılında girdiği üniversite sınavında Türkiye genelinde ilk 10.000 aday içerisinde yer alarak ilk tercihi olan Kocaeli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde yükseköğrenim hayatına başladı. Bahçeşehir Üniversitesi tarafından düzenlenen eğitim programlarında Siyaset Okulu, Global Liderlik Forumu ve Ortadoğu Araştırmaları Programı eğitimlerini tamamladı.

CHP Gençlik Kollarının üniversitelerde örgütlenmesinin kurumsal bir yapı ile devam ettirilmesi amacıyla 2007 yılında Kocaeli Üniversitesi’nde Çağdaş Üniversiteliler Kulübü’nü kurdu. Kısa sürede bölge illerde de şubelerin kurulumunu gerçekleştirmesinin ardından CHP Genel Başkanlığı’nın önerisi ve CHP Merkez Yönetim Kurulu kararı ile CHP Genel Merkez Yüksek Öğrenim Birimi Başkanlığı’na getirildi.

Kocaeli Merkez İlçe Gençlik Kolları Saymanlığı, CHP Kocaeli Gençlik Kolları İl Sekreterliği, Merkez İlçe ve İl Kongre Delegeliği gibi çeşitli görevlerde bulundu.

2011 yılında girmiş olduğu İçişleri Bakanlığı Kaymakamlık sınavında 92.00 puan alarak Aday Kaymakamlık’a hak kazanmasına rağmen liyakat kavramı hiçe sayılarak, CHP parti üyeliği ve partide üstlendiği görevler gerekçe gösterilerek kararnamesi imzalanmadı.

1 Haziran 2012 tarihinde yapılan olağan Gençlik Kolları İl Kongresinde CHP Gençlik Kolları Bilecik İl Başkanlığı’na seçildi. 5-6 Eylül 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen CHP 18. Olağanüstü Kurultayı’nda çarşaf listeden en üst organ olan Parti Meclisi (PM) Üyeliğine seçildi. Halen İzmir Bayraklı’da yaşayan Didem Gültekin, İngilizce ve Fransızca olmak üzere iki yabancı dil bilmektedir.