Foça CHP İlçe Başkanlığı'na seçilen Türkiye'nin en genç başkanı 25 yaşındaki Baran Gezmiş Yıldırım çalışmalarına hızlı başladı. Yıldırım'ın hedefi 2019 seçimleri.
Foça CHP İlçe Başkanlığı'na seçilen Türkiye'nin en genç başkanı 25 yaşındaki Baran Gezmiş Yıldırım, çalışmalara hızlı başladı. Bir ay önce göreve başlayan genç başkanın ilk işi seçim komisyonu kurmak oldu. Komisyonda partinin tecrübeli isimleri yer alıyor. Milletvekillerinden, belediye başkanına, meclis üyelerinden, mevcut kadın ve gençlik kollarına kadar bir çok kişi yer alıyor. 2019 seçimleri için çalışacak olan örgüt, sahaya çoktan indi bile. Partililerin ilk durağı, kararsız veya CHP'ye uzak seçmen. Seçilir seçilmez ilçeye bağlı 16 mahalleyi de ziyaret ettiklerini açıklayan Baran Gezmiş Yıldırım; “2019 seçimlerine en iyi şekilde hazırlanmak için seçim komisyonu kurduk. Komisyon ilk toplantısını yaptı. Komisyonun üyeleri arasında mevcut ilçe başkanı ve yönetimi, belediye başkanı ve meclis üyeleri, mevcut kadın ve gençlik kolu başkanları, önceki dönem ilçe başkanları, belediye başkanları komisyonda yer alıyor. Komisyon üyeleri arasında 2. bölge milletvekilleri de var. Yapacağımız alan çalışmalarında bizlerle birlikte hareket edecekler, hepsinin de bu konuda bilgisi var. Seçim startını verdik” dedi.

BİREYSEL KARAR YOK


Komisyonun çalışmaları arasında, partinin aktif üyelerini belirleme görevinin de olduğunu vurgulayan Baran Gezmiş Yıldırım, üye çalışması gerçekleştireceklerini söyledi. Yıldırım; “Önümüzde erken seçim varsa, politikalarımız buna göre şekillenecek. Yapacağımız tüm hamleleri, bu komisyon üzerinden belirleyeceğiz. Bireysel olarak hareket etmeyeceğiz. Herkesi çalışmalarımızı dahil edeceğiz” dedi. Önceliklerinin partili olmayan ve partiye kırgın olan evleri belirlemek olduğunu ifade eden Başkan Yıldırım; “Ev ziyaretlerimizi, buradan başlatacağız. Her hafta perşembe günleri yaklaşık 10 eve gireceğiz. Seçim tarihine kadar bu sayıyı arttırarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. CHP'ye uzak seçmene dokunacağız. Çalışmalarımızın büyük çoğunluğunu, partiye uzak seçmenleri ikna etmek için harcayacağız” dedi. CHP Foça örgütünün seçim sloganı da belli. Seçmene 'Değişen ve gelişen bir CHP'den' bahsedeceklerini söyleyen Baran Gezmiş Yıldırım, CHP'nin değişen yüzleri ile ülkedeki yönetime talip olduklarını anlatacaklarını dile getirdi. Yıldırım, 'Gençleşen CHP ile ülkeyi yönetmeye geliyoruz' tarzında sloganlarla seçmene gideceklerini ifade etti.