HABER- Gökçe ADAR ÇUBUKÇIOĞLU/ Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, haftalık olağan gündem değerlendirme toplantısını CHP İzmir İl Başkanlığı’nda gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik söylemlerini eleştiren Özel, iktidara ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a sert sözlerle yüklendi. Bakan Kurum’un ‘İzmir işgal altında’ sözlerine yanıt veren Özel, “Bu Murat Kurum çıkmış geçen gün ‘İzmir işgal altındadır’ diyor. Hadsiz. İzmir’de nerede yönetimdeyiz? Büyükşehir ve ilçe yönetimden en altında yüzde 60-70 oy aldığımız ilçeleri yönetiyoruz. İzmir seçmenin her 10 kişinin 6’sı İzmir'i sen yönet demiş sen işgal altında diyorsun. Yüzde 22 oy ile iktidara gelmiş İstanbul'u yönetmiş Erdoğan. O zaman işgal denmemiş de şimdi deniliyor. Nerde kaldı milli irade? Kendisine verilince baş tacı, CHP verilince al aşağı. Seçmenlerimiz görsün Murat Kurum böyle biri” diye konuştu.

‘ZURNANIN DELİĞİSİN’

Özel, şöyle devam etti: “Sen kimsin atanmış. Bahsettiklerin hepsi analarını ak sütü gibi helal oyla aldıkları ile seçilmişler. İzmirliler onu seçmiş sen Erdoğan'ın atadığı birisin. Zurnanın en aşağısındaki deliksin. İzmir'in iradesine bu lafı söyleyemezsin, İzmirliler senin alnını karışlayacak. Cesaretin varsa gel seçime gir. Binali Yıldırım çok iyi bilir. Gel çık İzmir’de Büyükşehir’e mi ilçeye mi aday olursun. Hodri meydan. Mahalleden muhtar adayı ol, senin karşına çıkacak aday alnını karışlayacak. Sen İzmir’de muhtar olamazsın. İzmir metrosunu ağzına dolamıştı. Ne olmuş? Nurol inşaat senin gazınla başvurmuş ya mahkemeye, davadan feragat etti. Sen durduracaktın ya. Tunç Soyer metro yaparsa seni çıldırtıyor. Senin için Bucalı’nın kolay ulaşım yapması değil CHP’linin zor durumda kalması önemli. Tunç Soyer ilk kazıkları çakıyoruz dedi. Gece rüyana girsin o kazıklar. Biz o metroyu sana rağmen yapacağız.”

‘HAZIMSIZLIK OLDU’

Tunç Soyer’in 9 Eylül konuşmasına yönelik yapılan eleştirilerine ‘Atatürk’ü eleştiriyorlar’ şeklinde yanıt veren Özel, “Sayın Tunç Soyer’in konusu şu; Muhteşem bir hazırlık yapmış, bütün ekibi ve diğer belediyelerimiz ile birlikte. İzmir düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncu yılını tarihine ve şerefine yakışır bir biçimde ve rekorlar kırarak kutladı. Burada Cumhur İttifakı’nda büyük bir hazımsızlık başladı ve bir şey bulalım da laf söyleyelim diye. Bulmaya çalışırken baltayı taşa vurdular. Soyer’in sözlerine Osmanlı’ya saldırıdır diye saldırdılar. 100 yıl önce kim iktidardı Vahdettin ve Damat Ferit Paşa. Tunç Soyer’e bunu neden dediniz diyenlere Tunç Soyer ‘Biz demedik Atatürk dedi’ dedi. Yani itiraz edenlerin sorunu bizle değil Atatürk’le. Eleştirileri Atatürk'e. Bunların çok sevdiği fesli deli kadir keşke Yunan kazansaydı diyordu. Zihniyet aynı zihniyet. Bunlar bu cümleleri ile akıllarının karasındaki gerçek fikirleri dile getiriyorlar. Millet İttifakı’nda Atatürk'e saygı, cumhuriyetin kazanımlarını sahiplenme konusunda da en ufak bir sorun yoktur” ifadelerini kullandı.

‘GERÇEĞİNİ YAPACAĞIZ’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un TOKİ ile ilgili açıklamalarına tepki gösteren Özel, “İzmir’de de gündemde kalmak için her yolu deneyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum son 1 haftanın en çok konuşulan AK Partili siyasilerinden bir tanesi. Bu projede karşı olduğumuz 4 şey var. Yüksek ödemeleri peşinat istenmesi, 6 ay da bir zam gelecek olması, eve geçmeden kira ödeme zorunluluğu. Biz 1 Eylül'de kanun teklifimizi veriyoruz. 5 bin 500 TL asgari ücret alan vatandaş, evi olmayan tek maaş polis, küçük esnaf.. Kirayı mı ödeyecek parayı mı ödeyecek? Başvursunlar eve geçsinler, kira ödemekten kurtulduğu an kira ödemeye başlasınlar. Hatta diyoruz ki eve taşındıktan 3 ay da taşınma masrafları için almayalım 3 ay taşınma ücretini karşılaşın sonra alalım. Biz TOKİ’nin bu süreçleri iyi yönetmediğini düşünüyoruz. Başvuranların devlette devamlılık esastır diyerek geldiğimizde biz tamamlayacağız diyoruz. Ancak TOKİ evini almadığı için 55 bin kişi dava açtı. Biz geldiğimizde gerçek sosyal konut projeleri olacak” ifadelerini kullandı.