Erdoğan,"Ateşkes, ülkemizin sınırlarını rejim ve terör saldırılarına karşı daha korunaklı hale getiriyor. Rejimin olası ihlal ve saldırılarına karşı her an teyakkuz halinde olacağız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya’daki temaslarının ardından yurda dönerken uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

*Ateşkes, ülkemizin sınırlarını rejim ve terör saldırılarına karşı daha korunaklı hale getiriyor. Rejimin olası ihlal ve saldırılarına karşı her an teyakkuz halinde olacağız.

*Bugün Moskova ziyaretinde Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin’le ikili ilişkilerimizi ele aldık. Özellikle Suriye’de İdlib bölgesindeki gelişmeler gündemimizin öncelikli maddesini teşkil etti.

Erdoğan, Putin’i Türkiye’ye Davet Etti

*Tabi onunla kalmadık, Libya’yı da görüşme imkânımız oldu. Rusya Federasyonu ile ekonomi, ticaret, sanayi, turizm, enerji alanlarında kapsamlı ve çok boyutlu ilişkilerimiz var.

*Bugün bu konuları ele alma imkanımızın yanında, bu yıl ülkemizde yapacağımız Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı için Sayın Putin’i ülkemize davet ettik.

“Ateşkes Birkaç Alanda Önemli Kazanımlar Getiriyor”

*Suriye konusunda daha önce de Sayın Putin’e söylediğim bir konuyu bugün de ele alma fırsatı bulduk. Suriye ve İdlib’deki gelişmeler ikili ilişkilerimizi olumsuz yönde etkilememelidir.

*Bu anlayışla bugün önemli bir adım attık ve ateşkes anlaşmasını yaptık. Buradaki üç madde önem arz ediyor.

*6 Mart 2020 saat 00.01’den itibaren yürürlüğe giren ateşkesle ilgili arkadaşlarımız konunun sahada takibini de yapıyor. Ateşkes birkaç alanda önemli kazanımlar getiriyor.

ODATV Açıklaması

Erdoğan, “Milli İstihbarat Teşkilatı sizin döneminizle birlikte halk tarafından da sevilen bir kurum haline geldi. Eski yıllar, yeni yıllar ve yurt içinde, yurt dışında hakikaten Türkiye’nin menfaatlerine olacak faaliyetlerde bulunuyor. Birçok ülkede de Milli İstihbarat Teşkilatı var. Hiçbir ülkede bu teşkilatın mensupları deşifre edilmiyor. Bunun büyük cezaları var. Fakat bizde içeride birileri ısrarla teşkilat mensuplarını deşifre etmeye çalışıyor, ailelerini deşifre etmeye çalışıyor. Bu faaliyetler hakkında ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki soruya şu cevabı verdi:

Bu faaliyetler hakkında çok fazla şey düşünmeme gerek yok. Zaten yargı gerekli adımı attı. Gelişmeleri biz de yakından takip ediyoruz.