AKP'nin 6. Olağan Büyük Kongresi Ankara'da yapıldı. Yeni sistemin ilk kongresinin sloganı; "Millet Bir, Hedef Bir'' oldu. Kongrede tek aday olarak yer alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1380 oyla 6. kez AKP Genel Başkanlığı'na seçildi.

AKP, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçildikten sonra yeni sistemin ilk kongresini Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçerli oyların tamamını alarak, 1380 oyla yeniden AKP Genel Başkanlığı'na seçildi.

ERDOĞAN, "DÖNMEM GERİ SENİN YOLUNDAN" ŞARKISIYLA KARŞILANDI


Ana sloganı, ''Millet Bir, Hedef Bir'' olan kongre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın salona girişiyle başladı. Erdoğan, salona gelişinde, "Dönmem geri senin yolundan" şarkısıyla karşılandı.
AKP'nin 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde kullandığı şarkının sözleri şu şekilde:

"Rehber tuttum yüreğimi, düştüm sevdanın ardından, göç eyledim gayrı durmam, dönmem geri senin yolundan. Zor olsa da ah zor olsa da, dağlar duman kar kış olsa da, yolun sonu bir sır olsa da dönmem geri senin yolundan. Çeken bilir derdimizi, yanıp duran gönlümüzü, alsalar da ömrümüzü, dönmem geri senin yolundan. Zor olsa da ah zor olsa da, dağlar duman kar kış olsa da, yolun sonu bir sır olsa da dönmem geri senin yolundan."

Öte yandan, siyah zemin üzerinde fosforlu AKP logosunun yer aldığı tişörtler giyen partililer, görsel bir şölen oluşturdu.Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, hazırlanan platformdan yürüyerek partilileri selamlarken, partililer hep birlikte "Dönmem geri senin yolundan" şarkısını söyledi.


"AKP, HEP ÜLKESİNİN VE MİLLETİNİN DERTLERİNİ DERT EDİNMİŞTİR"


Kongrede konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, olağan kongrenin ülke, millet ve AKP için hayırlara vesile olmasını diledi, partilileri selamladı.

Her siyasi hareketin, liderinin karakteriyle şekillenip güçlendiğini, AKP'nin de liderinin adanmışlığı, cesareti ve kararlılığından güç alarak bugünlere geldiğini vurgulayan Ataş, şöyle konuştu:

"AKP, kurulduğu 14 Ağustos 2001'den bugüne hep ülkesinin ve milletinin dertlerini kendisine dert edinmiş, dinamik ve gelişmiş teşkilatlanmasıyla ihtiyaç duyulan her alanda 'Ben varım' demiştir. 'Aşılamaz', 'çözülemez', 'yapılamaz' denilen bütün sorunlar, Allah'ın yardımı, liderimizin vizyonu ve kararlılığı, milletimizin desteği ve duası, teşkilatlarımızın üstün gayreti ve fedakarlılığıyla kısa sürede çözülmüş ve çözülmeye devam etmektedir."

"BU BAŞARIYI AZİZ MİLLETİMİZE, SAMİMİ DESTEKLERİNE BORÇLUYUZ"


Divan Başkanlığı'na seçilen eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ise yaptığı konuşmada, AKP'nin 17 yıldır iktidarda olduğunu anımsattı.

AKP'nin bu başarısının örneğine çok partili siyasi hayatta rastlanmadığını belirten Şahin, "Dünyada başka bir örneği var mı bilmiyorum, varsa bile çok azdır. Bunu aziz milletimize, samimi desteklerine borçluyuz. Bu başarıyı kararlı duruş sergileyen Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımıza borçluyuz. 'Ben milletin gücünün üstünde başka bir güç tanımadım bu zamana kadar' diyen o demokratik duruşuna borçluyuz" dedi.

Şahin, AKP 3. Olağan Büyük Kongresi'nin başarılı, sonuçlarının da hayırlı olmasını diledi.