Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, "Gözümüzün önünde yalanla, diplomatik sahtekarlıklarla 5 milyon metrekarelik vatanımız adeta talan edildi. Geriye kala kala 780 bin metre kare bu ülke kaldı. Anlaşılan o ki birileri bize bunu çok görüyor. Bizi öyle çok zorladılar ki sonunda uyuyan devi uyandırdılar, bunu böyle bilsinler" dedi.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları:

Biliyorsunuz, yakın dönemde Cumhurbaşkanlığı korumalarına alınacak tabancalar konusunda böyle acı bir tecrübe yaşadık. İşlerine gelmeyince bize tabanca vermeyenlerin diğer silahlar konusunda nasıl bir tavır içinde olduğunu ve olabileceğini az çok hepiniz tahmin edersiniz.

Savunma sanayi üretimimizi belirli bir düzeye getirmemiş olsaydık şu anda ne halde bulunurduk. Açıkçası bunu düşünmek bile istemiyoruz. Son toplantıda şu kararı aldık. Ülkemizde tasarlanabilecek, üretilebilecek, geliştirilebilecek hiçbir ürünü, yazılımı, sistemi, acil durumlar haricinde kesinlikle dışarıdan hazır olarak almayacağız.

Gerekirse daha çok zaman harcayacak, daha çok para harcayacak ama mutlaka kendi tasarımlarımızı sistemlerimizi geliştireceğiz. Şartlarımızı kabul ederek bizimle birlikte çalışmak isteyen uluslararası sanayi kuruluşlarıyla işbirliğine elbette varız. Ama bu asla hazır alım şeklinde olmayacak. Bizim denetimimizde ve üretimimizde gerçekleşecek şekilde yürüyecektir.

Mühendislerimiz, teknisyenlerimiz, girişimcilerimiz her gün yeni başarılara imza atıyorlar. Daha dün denilebilecek kadar yakın zamana kadar yapılamaz denilen, olmaz denilen nice proje ya tamamlandı ya tamamlanma aşamasına geldi. Bu sektörde ilk virajı başarıyla döndüğünüzde sonrası daha kolay, daha hızlı ve daha hesaplı hale geliyor. Ülkemizin bu seviyeye ulaşmasında emeği olan herkese şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Savunma sanayi sektöründe çalışan tüm girişimcilerimizden çok daha büyük başarıların müjdelerini beklediğimi ifade etmek istiyorum.

"KAYBETTİĞİMİZ SİVİL VATANDAŞLARIMIZIN ACISINI DA ASLA UNUTMUYORUZ”


Suriye’nin Afrin bölgesindeki bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik başlattığımız Zeytin Dalı operasyonu başarıyla sürüyor. Şehitlerin her biri şüphesiz ki yüreğimizi yakıyor. Kaybettiğimiz sivil vatandaşlarımızın acısını da asla unutmuyoruz. Rakam olarak ifade edilen her bir kaybımızın, annesiyle, babasıyla, kardeşiyle, evliyse eşiyle, varsa çocuğuyla, arkadaşlarıyla, sevdikleriyle başlı başına birer dünya olduğunu çok iyi biliyoruz. Devlet ve millet olarak tüm imkanlarımızla her zaman olduğumuz gibi bu operasyonda da şehit olan kardeşlerimizin ailelerinin yanındayız. Yanında olmayı sürdüreceğiz.

"UYUYAN DEVİ UYANDIRDILAR"


Türkiye’yi, topladıkları çapulcularla aynı kefeye koyanlar, kimin eşkıya sürüsü kimin gerçekten devlet olduğunu yavaş yavaş görmeye başladılar. Biz sabırlı bir millet ve devletiz. Barış için huzur için kendimizle birlikte tüm dostlarımızın da güvenliği için elimizden geleni yapmaktan çekinmeyiz. Fedakarlıkta üstümüze yoktur. Son iki asrı hep fedakarlıkla geçirdik. Gözümüzün önünde yalanla, diplomatik sahtekarlıklarla 5 milyon metrekarelik vatanımız adeta talan edildi. Geriye kala kala 780 bin metre kare bu ülke kaldı. Anlaşılan o ki birileri bize bunu çok görüyor. Bizi öyle çok zorladılar ki sonunda uyuyan devi uyandırdılar, bunu böyle bilsinler.